Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda 31/1)

BREDA, 31 januari 2008

Zwerver aangehouden voor huisvredebreuk

BREDA: De politie heeft woensdagavond omstreeks 23.30 uur in een instelling aan de Verlengde Poolseweg een 35-jarige Bredanaar aangehouden ter zake huisvredebreuk. De zwerver was via een niet afgesloten raam naar binnen geklommen om naar eigen zeggen in het pand te gaan slapen. Hij werd betrapt door een bewaker, die hem vorderde het gebouw te verlaten. De man weigerde dit, waarna de politie werd gebeld. Hij werd ingesloten maar is vanmorgen na verhoor weer vrijgelaten. De man is een bekende van de instelling hij mag daar niet meer binnen komen omdat hij zich aan geen enkele afspraak houdt.

Drugsgebruiker heeft nog boete openstaan

BREDA: Bikers van de politie hebben woensdagavond omstreeks 20.30 uur op de Spoorstraat een 31-jarige Oosterhouter aangehouden die op de Spoorstraat cocaïne aan het gebruiken was. Hij kon zich niet legitimeren en kwam op de fietsagenten erg wazig over. Bovendien bleek hij nog een onherroepelijk vonnis van 186 euro te hebben open staan. Hij had geen geld bij zich en werd daarom overgebracht naar het cellencomplex in Breda. Hij heeft een proces-verbaal gekregen voor het drugsgebruik en voor het feit dat hij zich niet kon legitimeren.

Personeel achterhaalt winkeldief na achtervolging

BREDA: In een sport- en recreatiewinkel aan de Ginnekenstraat is woensdagmiddag een 28-jarige Bredanaar betrapt op diefstal. De winkeldief zette het, nadat de detectiepoortjes afgingen op een rennen, achtervolgd door twee medewerkers van de zaak. Ze achterhaalden hem uiteindelijk op de Achterom, waar ze hem overdroegen aan de politie. De dief had een Bjorn Borg trui en een darts doos gestolen met een gezamenlijke waarde van circa 100 euro. De verdachte, die al eerder ter zake misdrijven is aangehouden, heeft een AU-dagvaarding gekregen en moet op 28 maart aanstaande voor de politierechter verschijnen.

Bredanaar aangehouden na messteek in hals Prinsenbeker

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag, met toestemming van de officier van justitie op zijn woonadres een 25-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 22-jarige Prinsenbeker. De verdachte zou het slachtoffer met een mes in zijn hals hebben gestoken. Het incident vond volgens het slachtoffer plaats na een verjaardagfeest in de Haagse Beemden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Op woensdag 23 januari jl. kwam aan het politiebureau een 22-jarige man uit Prinsenbeek aangifte doen. Hij had een aantal hechtingen in zijn hals. Hij vertelde dat hij de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 januari een verjaardagsfeest had bezocht van een bekende in de Haagse Beemden. Hij kreeg daar ruzie met een 25-jarige Bredanaar. Na afloop van het feest kwam de verdachte buiten met een hakbijl op hem af. Andere feestgangers konden voorkomen dat hij hiermee het slachtoffer aanviel. Wel ontstond er een gevecht tussen beiden. Ze werden uit elkaar getrokken. Enkele minuten later was de verdachte volgens de verklaring van de 22-jarige aangever teruggekomen en had hem met een mes in zijn hals gestoken. Ook liep hij bij het afweren een verwonding op aan zijn linkerhand, Het slachtoffer werd door een vriend naar het ziekenhuis gebracht waar de wonden gehecht werden. Pas de volgende dag besloot hij aangifte te doen bij de politie.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak
ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 00.20 uur door een medewerker van een beveiligingsdienst een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Florijnstraat. De inbrekers vernielden aan de rechterzijde van het bedrijf een rolluik. Het lukte echter niet om daarlangs binnen te komen. Vervolgens werd aan de voorzijde een raam geforceerd. Uit het pand is een LCD tv en een laptop gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk