Gemeente Den Haag

Vertraging rioolwerkzaamheden Koninginnegracht/Prinsessegracht

Sinds september vorig jaar werkt de gemeente aan het riool in de Nieuwe Schoolstraat, Koninginnegracht en Prinsessegracht. De riolering is in deze straten ruim 80 jaar oud en aan vervanging toe. Door een aantal tegenslagen bij de uitvoering heeft het werk enkele weken vertraging opgelopen. Dit betekent dat het totale werk nu doorloopt tot begin juni 2008.

De werkzaamheden en de planning zien er nu als volgt uit: Nieuwe Schoolstraat
Het riool in deze straat wordt in twee delen vervangen. De werkzaamheden in het eerste deel (tussen de Mauritskade en het plein) zijn inmiddels afgerond. Wel legt Eneco hier nog tot omstreeks half maart kabels aan.

Het vervangen van het tweede deel (tussen Plein en de Kazernestraat) wordt gecombineerd met de toekomstige herinrichting van de Nieuwe Schoolstraat.

Koninginnegracht
Het gedeelte tussen de Javastraat en de Dr. Kuyperstraat is rond half februari weer bestraat met klinkers. In het andere stuk van de Koninginnegracht, tussen de Dr. Kuyperstraat en Houtweg, wordt eerst het rioolwerk afgerond en vervolgens de bestrating aangebracht. Begin maart zijn alle werkzaamheden in de Koninginnegracht afgerond.

Prinsessegracht
De Prinsessegracht is onderdeel van het parcours van de City-Pier-City-loop, die op 15 maart plaatsvindt. Het geplande rioolwerk zou door de opgelopen vertraging het evenement in de weg staan. Daarom is besloten de werkzaamheden op te schorten tot na de CPC-loop. Er wordt dan gewerkt vanaf half maart tot begin juni.

Meer informatie
Meer informatie over rioolwerkzaamheden in Den Haag