Gemeente Oirschot

Veel belangstelling voor startersbijeenkomst
06 startersbijeenkomst WEB.jpg

Op maandag 28 januari was de startersbijeenkomst over collectief bouwen in eigen beheer. Er waren veel geïnteresseerde starters en de animo om hiermee aan de slag te gaan is groot!

Tijdens deze avond hebben we toegelicht wat collectief bouwen in eigen beheer is. Wethouder Piet Smits vertelde waarom hij collectief bouwen in eigen beheer wil stimuleren. De voordelen kunnen groot zijn: o.a. bouwen voor de kostprijs en veel inbreng voor de toekomstige bewoners. Heel concreet ging het deze avond over rijtjeswoningen in Moorland. Dit is het pilotproject specifiek voor starters, waar we zo snel mogelijk mee aan de slag willen gaan. Hiervoor hebben we een groep van 17 starters nodig.

De belangstelling is groot en we gaan nu voortvarend verder! Iedereen die op de uitgiftelijst bouwgrond en nieuwbouwwoningen' van de gemeente Oirschot staat, serieuze belangstelling heeft en starter is kan zich in februari aanmelden voor dit project in Moorland. In maart organiseren we een vervolgbijeenkomst. We hopen tijdens of vlak na deze bijeenkomst tot een groep van starters te komen die een vereniging oprichten. We verwachten dat deze manier van bouwen een succes wordt en dat we ook op andere locaties aan de slag gaan op deze manier!

Kijkt u ook eens op onze website (www.oirschot.nl / plannen en project / samen bouwen in eigen beheer). Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Mariëlle van der Stoop telefoon (0499) 583333 of e-mail m.vanderstoop@oirschot.nl