Gemeente Rotterdam

Het boek Onbestelbaar van auteur Isaac Lipschits is in het kader van een speciale herdenkingsactie voor de Holocaust Memorial Day Rotterdam op 23 en 24 januari 2008 binnen Rotterdam verspreid. In dit boek vertelt Lipschits aan zijn in Auschwitz vergaste moeder hoe het de rest van de familie vergaan is. Voor mensen die het boekje niet hebben ontvangen, of buiten Rotterdam woonachtig zijn is het alsnog via verschillende kanalen te verkrijgen.

Onbestelbaar
Het verspreiden van de 250.000 gratis boeken Onbestelbaar was een initiatief is van Uitgeverij Verbum, in samenwerking met Stichting Comite Loods 24, Nederlands Auschwitz Comite en Stichting Holocaust Herdenking. Gemeente Rotterdam stelde de Burgerzaal beschikbaar voor de bijeenkomst op 23 januari 2008. Burgemeester Opstelten schreef het voorwoord en reikte tijdens de presentatie op 23 januari 2008 het eerste exemplaar uit aan Isaac Lipschits. Het boekje Onbestelbaar van Isaac Lipschits

De uitgeverij had afspraken gemaakt met TNT voor de verspreiding van het boekje Onbestelbaar. Elk adres in het postcodegebied Rotterdam (circa 220.000) zou het boek krijgen. Enkele deelgemeenten vallen echter in een ander postcodegebied, waardoor de bewoners in deze deelgemeenten het boekje niet hebben gekregen.
Ook respecteert TNT altijd de wens van mensen met een Ja/Nee sticker op hun brievenbus. Omdat het boekje ongeadresseerde post is, werd het boekje bij deze huishoudens dan ook niet geleverd.

Alsnog te verkrijgen
Om teleurstelling te voorkomen heeft Verbum ervoor gezorgd dat enkele Rotterdamse boekhandels gratis exemplaren op voorraad heeft zodat alle belangstellenden alsnog een boek kunnen afhalen. Daarnaast is het door iedereen gratis te downloaden via de website van Verbum Er hebben inmiddels honderden mensen contact gezocht met Verbum en zij gaan ervoor zorgdragen dat -zolang de voorraad strekt- deze mensen ook een exemplaar ontvangen.

Boekjes zijn gratis verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt) via:
* boekhandel Donner, Lijnbaan 150

* boekhandel Snoek, Meent 126

* hoofdingang Stadhuis, Coolsingel 40 (ca 450 stuks)
* via uitgeverij Verbum; 035-52.32.998

* downloaden via www.verbum.nl

Bron: Bestuursdienst, 31-01-2008