Rinnooy Kan wil aandacht bedrijven voor diversiteit en nieuwe leiders

31/01/2008 13:46



De Baak Management Centrum VNO-NCW



Noordwijk, 31 januari 2008. Het bedrijfsleven moet ruimte geven aan een nieuwe generatie leiders, die zich kan identificeren met de Nederlandse samenleving van de 21e eeuw. Dat zal de centrale boodschap zijn van SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan en De Baak, Management Centrum VNO-NCW tijdens een persconferentie in Nieuwspoort op 4 februari as. Rinnooy Kan zal daar zeven nieuwe leiders, de finalisten van de contest Inspiratie Voor Integratie, voorstellen aan het publiek.

De Baak speelt met deze derde editie van Inspiratie Voor Integratie in op de actualiteit. Past het bedrijfsleven zich niet aan aan de veranderde verhoudingen in de maatschappij, dan zal het de aansluiting met de arbeidsmarkt en de consument kwijtraken. Daarnaast zal het de toenemende internationale concurrentie niet aankunnen. Nederlandse bedrijven zouden dit moeten inzien en ruimte moeten bieden aan een nieuwe generatie leiders. De leider van de 21e eeuw is diversiteitproof: hij/zij is in staat een brug te slaan tussen het nu nog overwegend door autochtone mannen geleide bedrijfsleven en onze multiculturele samenleving waarin beide seksen gelijke kansen hebben. Hij/zij beschikt over de visie en de durf om een cultuuromslag in het bedrijfsleven teweeg te brengen door zich meer nadrukkelijk te richten op het aantrekken van bicultureel en vrouwelijk talent.

De zeven finalisten van Inspiratie Voor Integratie-onder wie dit jaar opvallend veel vrouwen- fungeren als rolmodellen voor het nieuwe leiderschap. Zij zullen tijdens de tien weken durende contest aantonen dat het bedrijfsleven de diversiteit van de Nederlandse samenleving tot zijn kracht kan maken. Onder leiding van de deskundige jury presenteren zij zich op 4 februari aan het publiek. De jury bestaat naast voorzitter Alexander Rinnooy Kan uit Frits Barend, Harry Mens, Ricardo Makosi (IVI Inspirator 2007), Senay Özdemir, John Leerdam, Frits Huffnagel, Hennah Yvonne Buyne en Heleen Mees. De finale van Inspiratie Voor Integratie zal plaatsvinden op 16 mei 2008.

Inspiratie Voor Integratie is een initiatief van De Baak, Management Centrum van VNO-NCW. Het initiatief wordt gesponsord door Delta Lloyd Groep, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ministerie VROM-WWI, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Gemeente Utrecht, Gemeente Den Haag, Vereniging Antilliaans Netwerk, Tannet, Cosmicus, Stichting de Nieuwe Generatie, Women Inc., Zwarte Zaken Vrouwen Nederland en Aalse Bor & Partners.

Programma
15:30 Inloop media, ontvangst
16:00 Start persconferentie
16:50 Gelegenheid tot interviews en ontmoeten nieuwe leiders

Tijdens de persconferentie zullen Sywert van Lienden (LAKS), John Leerdam (PvdA) en Rutger Huizenga (Metro) de wereldburgergame spelen. Deze speciaal voor de gelegenheid gemaakte versie van de "Rits je in" inburgeringsgame symboliseert de overgang van de focus van IVI van integratie naar diversiteit.

Aanwezige juryleden: Alexander Rinnooy Kan, Frits Barend, John Leerdam, Frits Huffnagel, Senay Özdemir en Ricardo Makosi.





http://www.inspiratievoorintegratie.nl