Vialis
BR>

van Kleef overhandigt ViApache aan minister Eurlings

Vialis-directeur Jos van Kleef overhandigt ViApache aan minister Eurlings

Woensdag 16 januari 2008 ontving VolkerWessels de minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings. De minister gaf het officiële startsein voor de inzet van de eerste drie Mobiele Werkplaatsen van VolkerRail in Nederland.

VolkerRail maakt net als Vialis deel uit van VolkerWessels. De Mobiele Werkplaatsen van VolkerRail zijn uniek omdat ze direct bijdragen aan een grotere beschikbaarheid en veiligheid van het werken op het spoor.

Tijdens het programma dat aan de openingshandeling voorafging, zette Jos van Kleef de visie van Vialis uiteen met zijn presentatie " Mobiliteit en milieu, het kan beter - ViApache als gereedschap om slimmer en milieuvriendelijker te sturen". De heer Van Kleef rondde zijn presentatie af met het overhandigen van de innovatieve radardetector ViApache aan minister Eurlings.

Vialis heeft samen met TNO de ViApache ontwikkeld: een geavanceerde FMCW radardetector die over een groot gebied het aanwezige verkeer waarneemt. Revolutionaire technologie uit de defensie-industrie is toegepast in de ViApache en geeft de radardetector ongekende mogelijkheden. Omdat met de ViApache virtuele lussen kunnen worden gecreëerd, is het aanbrengen van detectielussen in het wegdek overbodig geworden. Door verkeer met de ViApache te dedecteren en beter te sturen kan een reductie van 10 % uitstoot van fijnstof bewerkstelligd worden.