Politie Midden- en West Brabant

Persberichten distict Oosterhout (31-01)

OOSTERHOUT NB, 31 januari 2008

Arrestaties naar aanleiding van huiselijke geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft een 34-jarige Oosterhouter gearresteerd en in verzekering gesteld. De man bedreigde en mishandelde in de nacht van woensdag 30 januari op donderdag 31 januari zijn vriendin. Bij een ruzie hanteerde de verdachte een groot uitklapbaar gekarteld mes, met een lengte van ongeveer 37 centimeter. De vrouw vertelde dat ze was geslagen en geschopt maar wilde uit angst pertinent geen aangifte doen tegen haar vriend.
De politie besloot, gezien de ernst van de situatie, ambtshalve tot aanhouding over te gaan (dus zonder aangifte). Bij de arrestatie reageerde de verdachte uiterst agressief. Hij bespuwde en beledigde de politie agenten. De man staat overigens te boek als veelpleger en had (zo bleek later) nog een gevangenisstraf van 20 dagen tegoed. De man wordt vrijdag 1 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris.

WERKENDAM: Een 30-jarige vrouw uit Werkendam meldde woensdagavond 30 januari dat ze was mishandeld door haar ex-man. Ze deed aangifte van mishandeling en bedreiging, waarna de politie overging tot de arrestatie van de 32-jarige verdachte. De man vertelde tijdens het verhoor dat juist zijn ex-vrouw agressief was geworden in zijn richting.
Beide verklaringen staan dus haaks op elkaar. Omdat er geen getuigen en geen sporen zijn van het voorval, is de verdachte na verhoor meteen weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op en legt de zaak voor aan het Openbaar Ministerie.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Dagvaarding voor winkeldief

RAAMSDONKSVEER: Een winkeldief kreeg donderdagmiddag 31 januari een dagvaarding uitgereikt nadat hij betrapt was bij een winkeldiefstal. De 53-jarige man uit Geertruidenberg stal een pot bockworsten ter waarde van 1,29. Bij een supermarkt aan de Boterpolderlaan hij de pot in zijn jas. Hij verliet daarna de winkel, zonder zijn buit bij de kassa af te rekenen. De man werd gearresteerd en aan de politie overgedragen. In het politiebureau legde hij een bekentenis af en verklaarde uit geldgebrek tot zijn daad te zijn gekomen. De opgelegde geldboete kon hij niet betalen. Om die reden kreeg hij, na overleg met het Openbaar Ministerie, meteen een dagvaarding mee voor de terechtzitting.

Letsel bij verkeersongeval

KAATSHEUVEL: De politie behandelde woensdagmiddag 30 januari een verkeersongeval op de Van Heeswijklaan. Bij het ongeval raakte twee betrokkenen licht gewond.

De veroorzaker (21-jarige inwoner van Kaatsheuvel) reed rond 16.00 uur over de Van Heeswijkstraat komende vanuit de Horst. Bij een wegversmalling brak zijn auto uit en verloor hij de macht over het stuur. Hij kwam daarbij terecht op de rijstrook voor het tegemoet komende verkeer en kon zijn tegenligger niet meer ontwijken. Er volgde een flinke aanrijding. In de tegemoetkomende auto zaten twee personen. Door de aanrijding waren in het voertuig de airbags uitgeklapt, waardoor er wat poeder in het voertuig hing. Omstanders zagen dit aan voor rook en haalden direct de inzittenden uit het voertuig. De bestuurster van de auto (54-jarige vrouw uit Waalwijk) en haar passagier (52-jarige man uit Waalwijk) zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Na medische controle mochten zij naar huis. Er was sprake van slechts lichte verwondingen. De politie maakte proces-verbaal op en liet een takelbedrijf de beide wrakken wegtakelen van de plaats van het ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer