Ingezonden persbericht


Persbericht

Henk Hagoort voorzitter Raad van Bestuur NPO

De Raad van Toezicht NPO heeft, met instemming van minister Plasterk van OCW, besloten Henk Hagoort, de huidig Algemeen Directeur van de Evangelische Omroep, te benoemen tot voorzitter van de Raad van Bestuur publieke omroep. Henk Hagoort (1965) zal op een in onderling overleg te bepalen datum, maar uiterlijk per 1 augustus aanstaande, de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur, Harm Bruins Slot, in deze functie opvolgen.

De voorzitter van de Raad van Toezicht, Cees Smaling, onderstreept dat met de benoeming van Henk Hagoort wordt gekozen voor een voorzitter met hart voor de publieke omroep, met bewezen bestuurlijke kwaliteiten en kennis van de relevante dossiers. Een persoon die naar de overtuiging van de Raad van Toezicht in staat zal zijn om op omroepoverstijgende wijze verder te bouwen aan een sterke, pluriforme publieke omroep.

Henk Hagoort voegt daaraan toe: "De publieke omroep staat er goed voor. We hebben met elkaar een geweldige slag gemaakt. Ik wil er voor gaan om de kwaliteit en pluriformiteit verder te versterken. Zo kunnen we samen in Hilversum het verschil maken en impact hebben op de samenleving".

Na zijn studie Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en na een aantal jaren in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, is Henk Hagoort vanaf 1992 verbonden aan de EO. De eerste jaren als medewerker documentaires TV en afdelingshoofd informatieve programmaŽs en vanaf 1997 als lid van het managementteam en vanaf 2000 als directeur. Vanaf 2005 is hij als Algemeen Directeur eindverantwoordelijk voor het geheel van Radio, Televisie, Vereniging en Bedrijfsvoering.

HENK HAGOORT VERTREKT ALS EO-DIRECTEUR
EO trots op benoeming Hagoort als voorzitter Raad van Bestuur publieke omroep

Vandaag heeft de Raad van Toezicht van de publieke omroep bekend gemaakt dat EO-directeur Henk Hagoort komende zomer de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur publieke omroep op zich neemt. De EO betreurt het vertrek van Hagoort maar gunt hem deze verantwoordelijke positie van harte.

Hagoort is sinds 2000 directeur bij de EO. Sinds vorig jaar vormt hij samen met Arjan Lock en Jaap Kooij de EO-directie. Lock: "Natuurlijk betreuren we het vertrek van Henk Hagoort, maar als de EO dicht bij haar missie blijft, zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet. De EO is trots dat onze Algemeen Directeur gevraagd is voor deze functie. Daarmee kiest de publieke omroep voor een pluriforme toekomst."

Hagoort: "Ik zie deze nieuwe verantwoordelijkheid als een uitdaging. Afscheid nemen van de EO doet weliswaar pijn, maar daar komt veel voor terug. Een sterke, pluriforme publieke omroep is voor Nederland een goede zaak!"

Hagoort blijft tot de ingangsdatum van zijn nieuwe functie in dienst van de EO. Per direct legt hij de verantwoordelijkheden als Algemeen Directeur neer. Zijn taken worden waargenomen door de overige directieleden. Voorzitter Arie van der Veer zal voorlopig als gedelegeerd bestuurslid voor de directie een adviserende rol vervullen.


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht