Gemeente Venlo


Wagens bouwen voortaan in hal Kazerneterrein

31-1-2008

Vanaf het volgende carnavalsseizoen kunnen de vastelaovesgezelsjappen Groët Venlo' met wagen- en decorbouwers terecht in een grote optochthal op het Frederik Hendrik Kazerneterrein in Blerick. Een nieuwe stichting waarin De Jocus, De Wortelepin, Den Oeles en De Belhamels vertegenwoordigd zijn, Stichting Optochhal Groët Venlo, gaat de hal beheren.

De voormalige garageloods op het kazerneterrein is beschikbaar voor alle wagen- en decorbouwers voor de verschillende optochten en zaalactiviteiten in heel Venlo. Niet alleen de
vastelaovendsverenigingen kunnen er terecht, ook carnavalsgroepen die deelnemen aan een optocht mogen gebruik maken van de ruimte. De stichting draagt zorg voor een goed beheer.

Het bleek voor de vastelaovendsverenigingen steeds lastiger om geschikte locaties te vinden om aan de wagens voor de optocht te kunnen bouwen. Elk jaar waren er wel ad hoc oplossingen, maar ideaal was de situatie niet. Verantwoordelijk wethouder Twan Beurskens is samen met de verenigingen op zoek gegaan naar een oplossing voor de langere termijn.

Ik ben erg blij met deze positieve uitkomst, aldus wethouder Beurskens. De wagen- en decorbouwers zijn verlost van de jaarlijkse onzekerheid. De samenwerking tussen de gemeente en de vastelaovendsverenigingen onderling is versterkt. Een fantastisch evenement, dat de vastelaovend in Groot Venlo is, wordt er met fantastische wagens voor alle vrijwilligers en het publiek alleen maar beter van.

Het gaat om een grote garageloods aan de zijkant van het Kazerneterrein. Het heeft een eigen toegang vanaf de Horsterweg en is door middel van een hekwerk afgescheiden van de rest van het terrein. In principe huurt Stichting Optochhal Groët Venlo de garageloods voor een periode van vijf jaar van de gemeente. Het gebruik van de loods hoeft de verdere ontwikkelingen van het Kazerneterrein ook in de toekomst niet in de weg te staan.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Chantal Schouten
Medewerker bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6692