Lisse Doorrijden na aanrijding

Een 16 jarige fietsster uit Hillegom reed op woensdag 30 januari, omstreeks 11.30 uur, op het fietspad van de Oranjelaan. Ter hoogte van de Melkweg kwam plotseling een auto van rechts die haar aan reed. De fietsster kwam ten val. De bestuurder van de auto zetten zijn auto in zijn achteruit en reed weg in de richting van Hillegom. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de bestuurder. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Lisse via 0900-8844.

Leiden 18 jarige gewond na aanrijding

Een 18 jarige fietsster uit Oegstgeest is op donderdag 31 januari, rond 12.40 uur, gewond geraakt. Zij kwam op de rotonde van de Rijnsburgerweg met de Kagerstraat in botsing met een auto. De automobilist, een 80 jarige Voorhouter, had de fietsster op de rotonde geen voorrang gegeven, waardoor het ongeluk was ontstaan. De vrouw is met onbekend letsel naar het Diaconessen ziekenhuis gebracht.

Hazerswoude-dorp Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft na een tip in een opslagruimte aan de Voorweg in Hazerswoude-dorp een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij werden 923 plantjes aangetroffen. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom voor de kwekerij illegaal werd getapt. De plantjes zijn door een daarin gespecialiseerd bedrijf vernietigd. De politie heeft een 44 jarige vrouw als verdachte aangehouden. Uit verhoren lijkt dat zij niet op de hoogte is geweest van het bestaan van de hennepkwekerij. De politie zet het onderzoek voort.

Gouda Slachtoffer van tasjesroof verzocht contact op te nemen

De politie verzoekt een vrouw die vermoedelijk half januari op de Ridder van Catsweg beroofd is van haar tas, contact op te nemen met de politie van Gouda. De politie leidde vanuit het onderzoek naar de berovingen af dat er mogelijk nog een beroving heeft plaatsgevonden waarvan geen aangifte is gedaan. De politie van Gouda vraagt het slachtoffer contact op te nemen. Dit kan bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via 0900-8844.

Waddinxveen Rijbewijzen ingevorderd van snelheidsovertreders

De politie heeft woensdagmiddag 30 januari het rijbewijs van een 31 jarige Stolwijker ingevorderd. De Stolwijker reed 130 km/u (na correctie) over de Provincialeweg N452 te Waddinxveen. Op deze weg is 80 km/ u toegestaan. Omdat hij de snelheidslimiet met 50 km/u overtrad is zijn rijbewijs ingenomen.

Het rijbewijs van een twee snelheidsovertreder werd eveneens ingenomen omdat hij de snelheidslimiet met meer dan 50 km/u overtrad. Een 22 jarige man uit Waddinxveen reed op dezelfde Provincialeweg 145 km/u.

--- einde berichten ---