28 jan 2008
Nummer: N

In verband met het vertrek van Erica Schaper heeft de Raad van Bestuur van Wageningen UR Rien Komen naast Martin Jansen benoemd tot interim directeur bij Hogeschool Van Hall Larenstein. Martin Jansen en Rien Komen gaan samen met Martin Kropff, vanuit zijn rol als verantwoordelijk bestuurder, de komende periode overbruggen en benutten totdat de nieuwe Algemeen Directeur is benoemd; naar verwachting tot en met mei, mogelijk tot en met augustus 2008. De wervingsprocedure voor een Algemeen Directeur loopt sinds eind december 2007.

Martin Kropff maakt als verantwoordelijk bestuurder voor VHL vanuit de Raad van Bestuur van Wageningen UR de komende maanden extra tijd vrij. Hij wil in vervolg op de recente bijeenkomsten op de locaties verdere discussies en gesprekken aangaan. Mede op grond daarvan zal hij samen met Martin Jansen en Rien Komen en opleidingsdirecteuren en stafhoofden werken aan de verdere uitwerking van de toekomststrategie van VHL.

Rien Komen studeerde aan de Agrarische Hogeschool in Dronten en vervolgens Agrarische Economie aan Wageningen Universiteit, waar hij in 2000 promoveerde. Sinds 2003 was hij hoofd van de stafafdeling Onderwijs en Onderzoek van de Social Sciences Group van Wageningen UR. In die periode bekleedde hij tevens ad interim de functie van directeur van het Onderwijsinstituut Maatschappijwetenschappen. Rien Komen is sinds 2005 werkzaam als directeur bedrijfsvoering van de Social Sciences Group (SSG), bestaande uit het Departement Maatschappijwetenschappen van Wageningen Universiteit en het LEI in Den Haag.

Zodra de nieuwe Algemeen Directeur van SSG (Ruud Huirne) volledig beschikbaar is (naar verwachting in februari) zal Rien Komen gemiddeld 2 dagen in de week besteden bij Hogeschool VHL. Een deel van de werkzaamheden start 1 februari.
Rien Komen gaat onder andere leiding geven aan locatie Leeuwarden, met als belangrijke taken:
⢠Aanspreekpunt voor opleidingsdirecteuren en teams locatie Leeuwarden/Groningen
⢠Behartigen externe contacten in het noorden van het land (o.a. NHL, CHN, provincie, Leeuwarden Studiestad, Kenniscampus, etc.) Daarnaast zal hij betrokken zijn bij de verdere invulling en aanscherping van de focus van de andere locaties en bij het leggen van verdere verbindingen binnen Wageningen UR.