Sanoma Uitgevers


Sanoma Uitgevers koopt woonwebsites Leadz.nl en woonwebsite.nl
---

31.01.08

Eerder werden al twee nieuwe sites gelanceerd: www.woonklussen.nl en www.allewoonwinkels.nl. Ook de komende maanden staan er nieuwe online lanceringen op stapel.

Geschikte aannemer
De twee nu aangekochte sites zijn beide gericht op consumenten die iets aan hun huis of tuin willen veranderen. Op woonwebsite.nl vindt de bezoeker een schat aan informatie over wonen en verbouwen. En hij kan er een klussenmakelaar inschakelen voor het vinden van een geschikte aannemer voor een stevige verbouwing. Leadz.nl is een veilingsite waarop vraag en aanbod van woonklussen samenkomen. Consumenten kunnen er opdrachten plaatsen en professionele bedrijven kunnen daarop bieden. Bezoekers kunnen selecteren op basis van de ervaringen van andere consumenten, financiële informatie over de bedrijven en de aanneemsom.

Grote stap
Bij woonwebsite.nl werken acht medewerkers en bij leadz.nl twee. De managers van beide sites blijven voorlopig aan en zullen rapporteren aan Johan Keurentjes, online uitgever Wonen van Sanoma Uitgevers. Met deze acquisities zetten we in één keer een grote stap in de realisatie van onze strategie. Woonwebsite.nl en leadz.nl zijn, mede vanwege de mensen die er werken, sites met enorme groeimogelijkheden, aldus Johan Keurentjes. "Woonwebsite.nl is met honderdduizenden bezoekers per maand een van de meest bezochte sites om informatie te vinden over wonen en verbouwen. Leadz.nl heeft een slim veilingsysteem en consumenten kunnen van elkaars kennis gebruik maken door beoordelingen. Ook kun je er de (financiële) geschiedenis van een bouwbedrijf inzien. Zo kun je kiezen voor de offerte en aanbieder die het beste bij je past. Met deze twee acquisities heeft Sanoma de bouwstenen om consumenten te helpen online partijen te vinden die een verbouwing kunnen uitvoeren."

Verbreden en verbeteren
John van Hoorn, manager woonwebsite.nl, is blij met de overname. We hebben nu een fantastische mogelijkheid om de site te verbreden en te verbeteren. Ook Jan van het Klooster van leadz.nl ziet voordelen. Het gaat ons om twee dingen: tevreden klanten en naamsbekendheid. Het eerste hebben we al en met Sanoma kunnen we de naamsbekendheid verder uitbreiden.