Gemeente Wijk bij Duurstede

Buitenschoolse Opvang Zandweg

Het college heeft besloten mee te werken aan de planologische procedure voor buitenschoolse opvang in de boerderij Voorwijk aan de Zandweg 182. Voordat het college dit besluit nam, heeft het plan ter inzage gelegen van 23 augustus tot 4 oktober. Gedurende deze periode hebben we van ruim 45 bewoners een inspraakreactie op het plan ontvangen. Deze mensen hebben allemaal persoonlijk bericht ontvangen op welke manier met hun suggesties of bezwaren is omgaan.

De inspraakreacties hebben in het voortraject geleid tot een aantal aanpassingen aan het oorspronkelijke plan. Zo komt het speelterrein verder van de woningen, blijft het aanwezige groen behouden en wordt een erf afscheiding van maximaal 1.60 meter hoog aangebracht. Het haal- en breng verkeer wordt op eigen terrein afgewikkeld. Hiervoor wordt de inrit op eigen grond iets verbreed, zodat auto's tegelijk in en uit kunnen rijden.

Daarnaast heeft het college besloten om, wetende dat het maximale aantal kinderen pas over enige tijd wordt bereikt, te monitoren bij een bezetting van 40, 60 en bij het maximale aantal van 80 kinderen. Dan wordt met name gekeken naar de aspecten geluid, verkeersafwikkeling en de gebruikstijden. Als de aanvrager zich, om wat voor reden dan ook, niet aan de afspraken houdt, worden aanvullende maatregelen genomen of afspraken gemaakt. Daarmee denkt het voldoende garanties te hebben om eventuele overlast of onveilige situaties te kunnen beheersen.

Tot en met 5 maart 2008 kunt u tegen dit plan uw zienswijze kenbaar maken. Na deze termijn wordt de gemeenteraad om advies gevraagd. Het advies van de raad laat het college meewegen bij de uiteindelijke beslissing om vrijstelling te verlenen.

* Verslag van de informatieavond Viela Kresj 6 nov. 2007
* Presentatie informatieavond 6 nov. Buitenschoolse Opvang Voorwijk
* Verslag van de informatieavond Viela Kresj 5 sept.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30
Post adres:
Postbus 83
3960 BB