Gemeente Delft Aannemer fietstunnel A13 gecontracteerd

De aanleg van de fietstunnel onder de A13 ter hoogte van de wijk Emerald en het TU-gebied is gegund aan Strukton. Donderdag 31 januari ondertekenden gemeente Delft en Strukton het contract. De aanleg start vóór de zomer van 2008. De tunnel moet begin 2010 klaar zijn.

De fietstunnel biedt fietsers en voetgangers straks een veilige passage onder de A13 door en omrijden via de onderdoorgang bij de Delfgauwseweg hoeft niet meer. De tunnel verbindt Delft met de VINEX-locatie Emerald en, via de regionale fietsroutes, met de VINEX-locaties en bedrijventerreinen in Pijnacker en Zoetermeer en de zuidelijker gelegen VINEX-locaties en bedrijventerreinen in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Rotterdam. Daarnaast sluit de tunnel aan op het nog aan te leggen fietspad aan de zuidzijde van de ijsvereniging in Pijnacker en het nog aan te leggen fietspad aan de zuidzijde van het TNO-terrein. Deze fietspaden worden tegelijk met de fietstunnel gerealiseerd.

De bouw van de fietstunnel past in de aanpak om de mobiliteit in de regio Haaglanden te waarborgen en te verbeteren zoals beschreven in de Regionale Nota Mobiliteit Haaglanden, het Provinciaal Fietspadenplan 2001 en het Lokaal Verkeer- en VervoerPlan Delft; Het Stadsgewest Haaglanden, de Provincie Zuid-Holland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de gemeente Delft investeren gezamenlijk in de nieuwe fietstunnel.

Strukton zal de plannen voor de tunnel de komende maanden verder uitwerken. Nog voor de zomer gaat de eerste schop in de grond. Omdat de tunnel onder de drukke verkeersader A13 komt, is Rijkswaterstaat nauw betrokken bij de aanleg.

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft