NEN


Symposium binnenriolering

maandag 5 november 2007, 14:25

In samenwerking met Uneto-VNI, ISSO en TVVL organiseert NEN op 31 januari 2008 het symposium 'Nieuwe (Europese) regels binnenriolering en gelijkwaardigheid'. Toepassing van nieuwe regels en technieken verbetert immers de afvoer van hemelwater en beperkt de overlast. Daarom is de norm NEN 3215 voor binnenriolering herzien.

De belangrijkste aanpassingen en toevoegingen zijn:


* eisen en bepalingsmethode voor UV-systemen;
* verscherpte eis op de toepassing van ontlastputten;
* mogelijkheden voor terugstuwbeveiliging in plaats van een pomp;
* Sovent-systeem in hoogbouw voor de afvoer van huishoudelijk afvalwater.

Europese eisen
In het kader van de fasegewijze Europese harmonisatie van normen verschijnt de nieuwe NEN 3215 ook samen in één publicatie met de Europese equivalent, de delen 1 t/m 5 van EN 12056. In deze Nederlandse voornorm NVN-EN 12056 staat waar de Nederlandse en Europese technische specificaties gelijkwaardig, aanvullend en tegenstrijdig zijn.

NTR 3216
In de Nederlandse technische richtlijn NTR staat hoe in de praktijk aan de eisen in NEN 3215 kan worden voldaan. Ook voorziet deze NTR in richtlijnen voor onder meer geluidshinder, brandveiligheid en de toepassing van milieuvoorschriften voor binnenrioleringssystemen. Deze NTR wordt het komend jaar aan de veranderingen in de normen aangepast.

Het symposium 'Nieuwe (Europese) regels binnenriolering en gelijkwaardigheid' vindt plaats op donderdag 31 januari 2008 in het CineMec in Ede.

>>Meld u hier aan. Zie het origineel