Creatief bureau Hapklaar verkoopt stenen voor huisvesting


Programma MINEZ gestart door creatief bureau Hapklaar - inventaris is daar, nu nog de stenen

AMSTERDAM, 20080131 -- Het creatieve bureau Hapklaar is bezig met de opzet van een online platform voor alle partijen die nodig zijn om van idee tot realisatie te komen. Het gaat hier om uitvinders, ondernemers en investeerders. Naast dit online platform is gezocht naar een manier waarop ook huisvesting geboden kan worden aan deze doelgroep. Het huren van een hal van ongeveer 300 m2 via een anti-kraak instelling in Amsterdam moest dienen als pilot voor een creatieve werkomgeving zoals die volgens Hapklaar eruit zou moeten zien.

Met behulp van welwillende sponsors ging de opzet van het project voor de wind. Architectenbureau Dijk en Partners zorgde voor schetsen van de gewenste inrichting. Door de overhandiging van een groot aantal hippe Fatboy zitkussens en een volledige kantoorinventaris geschonken door IMFC, het trustkantoor van de Nederlandse Bank leek alles voorspoedig te gaan.

Totdat het bericht kwam waarin werd gemeld dat het huren van de hal niet langer meer mogelijk was. De hal is verhuurd en moet vanaf 1 februari leeg worden opgeleverd. Een volledige inventaris en geen ruimte meer als gevolg. De gehele inventaris is momenteel ondergebracht bij City Box in Amsterdam die de spullen voor een maand gratis heeft ondergebracht.

De Gemeente Amsterdam heeft Hapklaar nu de mogelijkheid geboden om tegen sterk gereduceerd tarief het monument aan de Amsteldijk 67 met een oppervlak van ongeveer 1000m² te huren voor minimaal één jaar.

Middels de nieuw ontwikkelde website www.geefeensteen.nl is het mogelijk om symbolisch een steen te kopen á ¤100 per stuk. Het doel is om 1000 stenen te verkopen om zo de werkplekken alsnog te realiseren.
De verkochte stenen zullen op de website allemaal van logo worden voorzien afkomstig van de desbtreffende sponsor(en).

Over Hapklaar
Hapklaar (www.hapklaar.net) is een creatief bureau dat aan de hand van gaten in de markt of trends zoekt naar mogelijke oplossingen hiervoor. Dit kan uit eigen initatitief of in opdracht van derden. Met een van haar ontwikkelde concepten is Hapklaar naar MINEZ en Technopartner gegaan. Hier werd gewezen op de mogelijkheid een programma op te zetten bedoeld om startende ondernemers verder te helpen. Dit door organisaties samen te brengen die bereid zijn hun middelen ter beschikking te stellen om zo voor deze starters de kans op succes te vergroten.

Naast het onlineplatform wat bedoeld is voor alle partijen die nodig zijn om van idee tot realisatie te komen, is ook gezocht naar een mogelijke huisvesting voor deze doelgroep.