Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Dubbele presentatie voor boek Poëzie op Pootjes

Komende donderdag 31 januari (Nationale Gedichtendag) én zaterdag 3 februari wordt het boek 'Poëzie op Pootjes' gepresenteerd. Vanwege de te verwachten grote belangstelling voor deze boekpresentaties is besloten twee bijeenkomsten te houden.

BOEKPRESENTATIES

Op donderdag 31 januari is de eerste boekpresentatie in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Vanaf 20.15 uur wordt daar eerst opgetreden door de formatie Roosbeef. Wethouder Henk Kool neemt daarna het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Samen met wethouder Rabin Baldewsingh schreef hij het voorwoord van het boek. Vervolgens lezen twintig nieuwe Haagse dichters hun gedicht uit het boek voor.

Op zondag 3 februari is de tweede boekpresentatie in Boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan. Vanaf 14.00 uur wordt daar eerst opgetreden door de Haagse r&b-zangeres Faya. De bekende Haagse cabaretier Marcel Verreck neemt daarna het tweede exemplaar van het boek - dat we voor hem apart zullen houden - in ontvangst. Verreck is één van de bijna 500 dichters in het boek. Vervolgens lezen twintig (andere) nieuwe Haagse dichters hun gedicht uit het boek voor.

Beide presentaties zijn gratis toegankelijk.

Boek, radio, tv, exposities en krant
Het gaat bij Poëzie Op Pootjes nadrukkelijk niet om een wedstrijd. Alle gedichten staan in de bundel. In de maand februari zijn honderden dichters te zien en te horen op de radio, tv, exposities en in de krant. De grote slotvoorstelling is op 21 februari 2008 in Theater Zwembad de Regentes aan de Weimarstraat, waarbij een veertigtal nieuwe dichters op zal treden naast bekende auteurs en muzikanten zoals schrijfster Anna Enquist, cabaretier Marcel Verreck, dichter/choreograaf Rudi van Dantzig, flamencogroep De Regâhs, hiphopgroep Kern Koppen, de arabische formatie Manar en zangeres Faya. Verder zal een aantal surpriseperformances te zien zijn.

Voorverkoop
De voorverkoop voor de theatervoorstelling in Theater Zwembad de Regentes aan de Weimarstraat start op maandag 4 februari om 10.00 uur. Entree is 10 euro. Ooievaarspashouders en andere pashouders krijgen korting.

POEZIE OP POOTJES AGENDA

Donderdag 31 januari - 20.30 uur - Centrale Bibliotheek Den Haag
Presentatie boek Poëzie op Pootjes met 500 nieuwe Haagse gedichten

Vrijdag 1 februari tot en met 21 februari - Diverse locaties
Voordrachten en publicatie van de gedichten op radio, tv, exposities en in de krant.

Zondag 3 februari - 14.00 uur - Boekhandel Paagman
Presentatie boek Poëzie op Pootjes met 500 nieuwe Haagse gedichten

Maandag 4 februari
Start voorverkoop slotvoorstelling Poëzie op Pootjes in Theater Zwembad de Regentes.

Donderdag 21 februari- 20.15 uur - Theater Zwembad de Regentes
Slotvoorstelling Poëzie op Pootjes