Ingezonden persbericht

Persbericht
CNV Horeca (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, donderdag 31 januari 2007
------

Nieuwe cao horeca biedt meer maatwerk:

CNV Horeca bereikt onderhandelingsresultaat met KHN

CNV Horeca heeft een onderhandelingsresultaat bereikt met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over een nieuwe tweejarige cao. De ruim 300.000 horecawerknemers krijgen dit jaar op 1 juli een loonsverhoging van 3,25 procent.

Volgend jaar - op 1 juli 2009 - volgt nog eens een loonsverhoging van 1,5 procent. En in december ontvangen werknemers nog een eindejaarsuitkering van 1,5 procent. En er komt een nieuw beoordelingssysteem voor de prestatiebeloning.

CNV Horeca wilde in deze cao nadrukkelijk afspraken maken om de branche ook in de toekomst aantrekkelijk te houden voor werknemers.
Wim Ramakers, onderhandelaar van CNV Horeca: ' Daarom wordt er dit jaar een arbeidsparticipatietop georganiseerd om te praten over een hogere instroom in de branche en andere arbeidsmarktzaken, maar ook over bijvoorbeeld een levensfasecao voor werknemers. Met zo'n levensfasecao wordt er meer rekening gehouden met verschillende wensen van werknemers in verschillende levensfases.'

Verder krijgen werknemers meer inspraak in hun roosters voor een betere balans tussen privé en werk. Ook wordt langer doorwerken op vrijwillige basis mogelijk. Bijvoorbeeld 40 of 42 uur in plaats van 38 uur. Hierdoor kunnen werknemers meer verdienen, terwijl daarmee voor werkgevers de personeelskrapte gunstig kan worden beïnvloed.⤨Voorts is afgesproken dat vakbondsleden een fiscaal voordeel krijgen op hun vakbondscontributie.



Ingezonden persbericht