Gemeente Valkenswaard

Activiteiten met carnaval

Activiteiten met carnaval

Op zaterdag 2 februari zal om 15.00 uur het Valkenswaardse carnaval geopend worden op het bordes van het gemeentehuis aan De Hofnar. Burgemeester drs. A. Ederveen draagt daar officieel de sleutel over aan Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Jubliano van Striepersgat.

Afsluitingen tijdens carnaval
Van zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 februari zal het gedeelte van de Frans van Beststraat tussen de Leenderweg en de inrit naar het Kerverijplein gesloten zijn voor alle verkeer.

Carnavalsoptocht op zondag
In verband met de carnavalsoptocht op zondag 3 februari aanstaande zal van 10.30 tot 18.00 uur een aantal verkeersmaatregelen genomen worden. De optocht gaat over de route: Wilhelminapark, Emmalaan, Maastrichterweg, Markt, Eindhovenseweg, Beelmanstraat, Karel Mollenstraat-zuid, Frans van Beststraat, Leenderweg, Markt.

De volgende straten worden voor alle verkeer gesloten (voetgangers uitgezonderd): Wilhelminapark, Emmalaan, Maastrichterweg tussen Antwerpsebaan en Markt, Markt, Eindhovenseweg tussen Markt en Valkenierstraat, Beelmanstraat, Karel Mollenstraat zuid tussen zaal Lavrijssen en Frans van Beststraat, Frans van Beststraat, Leenderweg tussen Europalaan en Markt, Bakkerstraat, Peperstraat tussen Bakkerstraat en Maastrichterweg. Op de hiervoor genoemde weggedeelten gelden tevens parkeerverboden. Het verkeer zal omgeleid worden via de route Luikerweg, Dommelseweg, Nieuwe Waalreseweg, Geenhovensedreef, Eindhovenseweg, Merendreef, De Smelen, Leenderweg.

In verband met deze wegafsluitingen zullen de bussen op 3 februari van 10.30 tot 18.00 uur gewijzigde routes volgen, omdat de halteplaats aan de Markt tijdelijk vervalt. De BBA zal tijdig informatie over de gewijzigde routes en halteplaatsen aanplakken bij de bushaltes.

Kinderoptocht op dinsdag
In verband met de kinderoptocht op dinsdag 5 februari aanstaande zullen tussen 14.00 en 16.00 uur de volgende straten voor alle verkeer gesloten zijn (uitgezonderd voetgangers): Hofnar(plein), Bakkerstraat, Karel Mollenstraat-zuid, Frans van Beststraat, Leenderweg tussen Europalaan en Markt.

Afsluitingen in Dommelen
In verband met de opening van het carnaval in Dommelen zal op zaterdag 2 februari aanstaande van 12.00 tot 18.00 uur het gedeelte van de Bergstraat tussen Norbertusdreef en de Brouwerijdreef afgesloten zijn voor het verkeer. Aansluitend is er een avondprogramma op het Martinusplein. In verband met de carnavalsoptocht in Dommelen, zullen op maandag 4 februari aanstaande van 13.00 tot 17.00 uur het gedeelte van de Bergstraat tussen Norbertusdreef en de Brouwerijdreef, de Crocuslaan, de Hyacinthlaan en de Groenstraat afgesloten zijn voor het verkeer. Ook het Martinusplein is afgesloten.

In verband met deze wegafsluitingen zullen de bussen op 2 februari van 12.00 tot 18.00 uur en op maandag 4 februari van 14.30 tot 18.00 uur gewijzigde routes volgen, omdat de halteplaatsen aan de Bergstraat tijdelijk vervallen. De bussen rijden dan via de Dommelseweg, Bergstraat, Norbertusdreef, Tienendreef, Brouwerijdreef, Westerhovenseweg en vice versa.

Afsluitingen in Borkel
In verband met de carnavalsoptocht in Borkel, zullen op dinsdag 4 februari aanstaande tussen 14.00 en 16.00 uur enkele straten die aan het optochtparcours grenzen, afgesloten zijn. De optocht begint aan de Schafterdijk en volgt de route: Schafterdijk, Dorpsstraat, Sportparkdreef, Sportstraat, Dorpsstraat en eindigt op het Mgr. Kuijpersplein.

Carnavalskermis
Van zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 februari aanstaande zal op de Markt in Valkenswaard de jaarlijkse carnavalskermis opgesteld worden. U vindt de volgende attracties op de kermis: autoscooter, lunapark, breakdance, booster, holly cranes, discotrain, babyflug, draaimolen en diverse kramen met etenswaren. De openingstijden van de kermis zijn zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur en zondag tot en met dinsdag van 13.00 tot 00.30 uur.

Verkeersmaatregelen kermis
De kermis wordt vanaf donderdagavond 31 januari al opgebouwd, direct aansluitend aan de weekmarkt. Dat houdt in de praktijk dus in dat het marktplein vanaf woensdagavond 30 januari 22.00 uur al niet meer gebruikt kan worden voor parkeren. Dit jaar wordt vanwege de kermis ook het gedeelte van de Markt voor het oude gemeentehuis (nu Galerie Lambèr) afgesloten.

Sluiting gemeentelijke diensten
In verband met carnaval zal de avondopenstelling van het gemeentehuis op maandag 4 februari aanstaande vervallen. Op dinsdag 5 februari zal het gemeentehuis vanaf 12.30 uur gesloten zijn voor het publiek.

Het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) zal in verband met de voorjaarsvakantie gesloten zijn van 4 tot en met 8 februari aanstaande.

Gewijzigde openstelling zwembad
Tijdens de carnavalsdagen gelden gewijzigde openstellingstijden voor vrij zwemmen in zwembad De Wedert aan de Pastoor Heerkensdreef. De openingstijden zijn dan als volgt:

Zaterdag 2 februari

14.00 - 17.00 uur

Zondag 3 februari

09.00 - 12.00 uur

Maandag 4 februari

12.30 - 13.30 uur

Dinsdag 5 februari

07.00 - 09.00 uur