Ingezonden persbericht


Persbericht + Persbericht + Persbericht + Drents Museum Assen, 30 januari 2007

Tai Chi voor op de Brink en Chinese muziek in Statenzaal

Op zaterdag 2 februari 2008 wordt in het Drents Museum in Assen eindelijk de langverwachte tentoonstelling Het Terracotta Leger van Xi'an; De schatten van de eerste keizers van China geopend. Speciaal bij deze tentoonstelling, te zien tot en met 31 augustus 2008, is een activiteiten-programma ontwikkeld dat geheel in het teken van de Chinese kunst en cultuur staat. Zo geeft Tai Chi-docent Jan Jansen vanaf 2 februari elke zaterdag om 13.00 uur een open les in deze traditionele gevechts- en bewegingskunst. De lessen vinden buiten plaats, vóór het Drents museum. Vanaf zondag 17 februari (t/m 29 juni) kunnen bezoekers in de Statenzaal van het museum elke zondagmiddag om 15.00 uur kennismaken met authentieke Chinese instrumenten onder leiding van Sandra van den Steen en Tang Bei.

Tai Chi voor op de Brink
Tai Chi (of Tai Ji) wordt door vele Chinezen (vaak dagelijks) beoefend.. De golvende en langzame bewegingen, oorspronkelijk bedoeld als gevechtshandelingen, worden tegenwoordig vaak uitgevoerd ter bevordering van de gezondheid, ontspanning en balans. Jan Jansen geeft al ruim vijftien jaar les in Tai Chi en is als docent verbonden aan het Tai Chi centrum 'Tai Ji Quan Groningen'. De les is voor iedereen, jong en oud, toegankelijk en duurt ongeveer een half uur.

Chinese muziek in de Statenzaal
Sandra van den Steen en Tang Bei bespelen authentieke Chinese instrumenten als harp, mondorgel en bamboefluit. In de demonstraties geven ze tevens uitleg over het gebruik en de historie van de instrumenten. Gratis voor museumbezoekers.

///////////////////