Politie Groningen

Zaterdag 2 februari 2008

Provincie Groningen, 02-02-2008

Leek: drie verdachten aangehouden na bedreiging

De politie heeft vrijdagmiddag een 21-jarige man uit Groningen, een 22-jarige man uit Appingedam en een 21-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging en bedreiging van een 21-jarige man uit Amsterdam. Beide mannelijke verdachten worden ervan verdacht dat zij de Amsterdammer in en de omgeving een woning aan de Bielefeldstraat met een vuurwapen hebben bedreigd. Ook zou het slachtoffer zijn geslagen en geschopt. Het slachtoffer verbleef bij zijn 19-jarige vriendin in Leek. Beide verdachten werden kort na het incident aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij beide mannen in een auto naar de betreffende woning heeft gereden. In de auto van de verdachten trof de politie een vuurwapen aan. Het wapen werd in beslag genomen. De drie verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het incident.

Ter Apel: vrachtauto verliest lading

Een 34-jarige vrachtwagenchauffeuse uit Papenburg heeft vrijdagochtend op de Nulweg een houten bok met zeven glasplaten verloren. De vrouw verloor haar lading in een bocht. De glasplaten belandden in de naastgelegen berm. Ook kwam een gedeelte van het glas op de rijbaan terecht. Bij nader onderzoek werd vastgesteld dat de lading niet goed genoeg vast heeft gezeten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Duitse. De glasscherven en de glasplaten zijn door het bedrijf van de vrachtwagenchauffeuse opgeruimd.

Oude Pekela: monteur gewond bij bedrijfsongeval

Een 56-jarige man uit Heiligerlee is vrijdagochtend bij een bedrijfsongeval in een kantonfabriek aan de W.H. Bosgrastraat gewond geraakt. De man was als monteur bezig met de reparatie van één van de machines. Terwijl de man bij de machine stond, vond er een palletwissel plaats. Hierbij kwam hij met zijn hoofd klem te zitten tussen twee balken. Deze balken plaatsen en halen de pallets op en vanaf de machine. Het apparaat werd direct door een medewerker uitgezet. Het slachtoffer kon vrij snel uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij werd met een jukbeenbreuk en snijwonden in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie gewaarschuwd, die een onderzoek instelt.

Westerkwartier: alcoholcontroles leiden tot drie aanhoudingen

De politie heeft vrijdagmiddag- en avond diverse alcoholcontroles gehouden in Grootegast, Leek, Opende, Niebert en Doezum. Hierbij werden drie verkeersdeelnemers aangehouden. Een 45-jarige automobilist uit Grootegast spande de kroon met 1,35 promille. De Grootegaster werd op de Provincialeweg in Doezum gecontroleerd. Een 52-jarige automobilist uit Doezum liep op de Rondweg in Grootegast tegen de lamp. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Ten slotte bleek een 44-jarige bromfietser uit Grootegast op de Bovenweg in Grootegast te diep in het glaasje te hebben gekeken. Deze verdachte bleek uiteindelijk 0,75 promille in zijn bloed te hebben. De politie maakt tegen alle bestuurders proces-verbaal op. De politie nam in totaal 832 blaastesten af.

Veendam: fietser gewond bij ongeval

Een 74-jarige man uit Veendam is vrijdagmiddag op de rotonde van de Jakob Bruggemalaan gewond geraakt. De man wilde met zijn fiets op de rotonde rechtdoor rijden. Een 38-jarige automobiliste uit Veendam wilde voor de fietser langs rijden. Hierbij werd de fietser geraakt, waardoor de man ten val kwam. Hij werd met licht hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het geschrokken zoontje van de automobiliste kreeg vanwege de schrik een troostbeer van de agenten. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Winschoten: dronken Bellingwolder na vernieling aangehouden

De politie heeft vrijdagavond in een 25-jarige man uit Bellingwolde aangehouden voor vernieling. De verdachte had in dronken toestand een raam uit een voordeur van een woning aan de Sint Vitusstraat getrapt. De man kan met behulp van de tam tam uit de buurt worden opgespoord. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. De Bellingwolder zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: wildplasser beledigt agenten

De politie heeft vrijdagnacht een 52-jarige man uit Beverwijk aangehouden voor belediging. Politieagenten zagen dat de Noord-Hollander tegen een boom aan het urineren was. Zij wilden de man hierop aanspreken. Direct reageerde de man zich tegendraads. Hij wilde direct een klacht tegen de agenten indienen. De Beverwijker pakte een portier van de politieauto beet om mee te gaan naar het politiebureau. Ondanks diverse waarschuwingen en pogingen de man te kalmeren, bleef de 52-jarige recalcitrant. Uiteindelijk beledigde hij de dienders in woord en gebaar. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Veendam: chauffeur gewond na val van laadklep

Een 40-jarige man uit Nieuwe Pekela is zaterdagochtend gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De Pekelder was als vrachtwagenchauffeur bezig met werkzaamheden bij een supermarkt aan De Reede. Door onbekende reden viel de man van de laadklep van zijn vrachtauto. Hij kwam vervolgens op de grond terecht. De man werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: snelle vrouw moet rijbewijs inleveren

De politie heeft vrijdagavond op de Europaweg een 45-jarige vrouw uit Kropswolde bekeurd. De vrouw reed met haar auto 106 km/uur, terwijl op de Europaweg een snelheidlimiet geldt van 50 km/uur. Zij moest haar rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden na geweld tegen portier

De politie heeft vrijdagnacht in een horecagelegenheid op de Grote Markt twee Stadjers van 18 en 22 jaar en een 20-jarige man uit Eenrum aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht dat zij een 41-jarige portier hebben geduwd, geslagen en bedreigd. De mannen verkeerden alle drie onder invloed van alcohol. Zij werden hierop ingesloten. Tijdens de fouillering van de 22-jarige Stadjer trof de politie tien bolletjes met verdovende middelen aan en een plak softdrugs (hasj). De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Groningen: aanrijding met drank

De politie heeft vrijdagnacht op de Bedumerweg een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer was door onbekende reden de controle kwijt geraakt over het stuur. Hij botste vervolgens op de kruising Bedumerweg met de Oosterhamriklaan tegen een middengeleider met lantaarnpaal. Een blaastest wees uit dat de verdachte mogelijk te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Zijn auto werd total loss afgesleept.

Groningen: oliespoor zorgt voor langzaam rijdend verkeer

Door een geknapte slang van de stuurbekrachtiging van een vrachtwagencombinatie is vrijdagochtend enig oponthoud ontstaan op de route Weg der Verenigde Naties, Julianaplein en autosnelweg A28. Er was hierdoor een oliespoor ontstaan van enkele tientallen meters. De politie heeft vervolgens de betreffende rijstroken afgezet. Met behulp van twee motorrijders werd het verkeer in goede banen geleid. De milieudienst heeft het gladde oliespoor opgeruimd. De schoonmaakactie heeft ongeveer anderhalf uur geduurd. De vrachtauto werd op de A28 gerepareerd.

Groningen: jongeren duwen Tukker van fiets

Een 24-jarige man uit Hengelo is vrijdagavond op het fietspad Hunzeboord gewond geraakt, nadat hij van zijn fiets was geduwd. De Tukker werd zonder enige aanleiding door een groepje van vijf a zes jongens van zijn fiets geduwd. Hij kwam ten val en liep hierdoor een hoofdwond op. Het slachtoffer werd door de agenten naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal binnenkort aangifte doen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de jongeren. De politie heeft al twee getuigen van het incident gehoord.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op vrijdag op twee locaties een snelheidscontrole gehouden.

Scheemda, Oude Rijksweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 925, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 35, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Winschoten, Blijhamsterweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 760, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 70,
snelheidslimiet: 50 km/uur.