Politie Zuid-Holland-Zuid

02/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 02-02-2008 o Persberichten district I

MAN WEGENS BEDREIGING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 33-jarige man uit Dordrecht is op 1 februari in een kantoorpand aan de Burgemeester de Raadtsingel aangehouden. Hij zou een 28-jarige vrouw uit Roosendaal, die daar op het kantoor werkzaam was, woordelijk met de dood hebben bedreigd. De twee hadden elkaar al eerder die dag aan de telefoon gehad, wat niet vlekkeloos verliep. Toen de man later die dag zijn geschil persoonlijk wilde uitpraten, liep het uit de hand. Hij is ingesloten.

VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft gisteren rond 21.00 drie jongens aangehouden die worden verdacht van vernielingen in het centrum van Dordrecht. Zij zouden in de Gravenstraat twee autos hebben vernield. Door gerichte aanwijzingen van burgers bleek het om een groep van zon vijftien jongeren te gaan, die uiteindelijk werd aangetroffen aan de Tolbrugkamp. Van deze groep zijn op basis van het signalement drie jongens aangehouden, twee van 17 jaar, één van 15, allen afkomstig uit Dordrecht. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en daarna in vrijheid gesteld.

NS-CONDUCTEUR GESLAGEN DOOR VIER VROUWEN
DORDRECHT Vier vrouwen in de leeftijd van 20 tot 23 jaar uit Den Haag zijn gisterenavond op het NS-station van Dordrecht aangehouden omdat zij ervan worden verdacht in de internationale trein van Amsterdam naar Brussel een 26-jarige conducteur, een man uit Rhoon, te hebben mishandeld. De politie is vanuit de trein gebeld en was ter plaatse toen de trein op het station aankwam. Eén van de vier vrouwen was een bekende van de conducteur. Tijdens de kaartcontrole hebben de vrouwen de man aangesproken en bedreigd, waarna ze hem achterna zijn gegaan, hem meermalen in zijn gezicht hebben geslagen en scheuren in zijn uniform hebben getrokken. De vier vrouwen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en daarna in verzekering gesteld.