Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 2 februari 2008

BERGEN OP ZOOM, 2 februari 2008

Acht aanrijdingen met vrachtwagenband op linkerrijbaan A17

OUD GASTEL: Acht verschillende automobilisten werden zaterdagochtend rond 07.00 onaangenaam verrast toen zij op de A17 in de richting van Rotterdam reden en boven op een vrachtwagenband botsten die op de linkerrijbaan lag. Hun auto's raakten hierbij in meer of minder mate beschadigd: vier auto's moesten worden getakeld. Vier andere auto's konden, met schade, hun weg vervolgen. De politie heeft de vrachtwagen met oplegger niet meer kunnen achterhalen.

Vier jongens aangehouden na diefstal mobieltjes in sporthal

OUDENBOSCH: Vrijdagavond zijn rond 21.00 uur vier minderjarige jongens uit Oudenbosch en Roosendaal aangehouden. Zij waren tijdens een training in de sporthal op de tribune gaan zitten, één van hen was de aangrenzende kleedruimte in gegaan. Kort daarna vertrok het drietal. Na afloop van de training bleek dat er twee mobiele telefoons waren gestolen. Een getuige uit de sporthal en een agente die daar ook in haar vrije tijd was, zijn in de omgeving op zoek gegaan naar de verdachten. Toen zij hen achter de basiliek aantroffen heeft de agente hen aangehouden. Zij bleken verschillende mobiele telefoons bij zich te hebben, waaronder de twee die uit de sporthal waren gestolen. Deze zijn aan de eigenaars teruggegeven. De jongens zijn mee naar het politiebureau genomen om daar verder te worden verhoord. Daarna konden zij naar huis. Zij kunnen een uitnodiging van bureau HALT verwachten.

Politie houdt twee mannen aan bij hennepkwekerij na tip

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag kreeg de politie rond 16.15 uur een melding van een oplettende buurtbewoner dat er bij een bedrijfspand aan de Parallelweg vanaf de eerste verdieping water door de muur heen sijpelde. Toen de politie polshoogte ging nemen kwamen twee mannen uit het pand, zij hadden natte broekspijpen en moddervegen op hun kleding. De twee, 27 en 29 jaar oud en afkomstig uit Bergen op Zoom, werden aangehouden. In het pand bleek in twee ruimtes een hennepkwekerij te zitten. Deze zijn vrijdagavond direct geruimd. Het energiebedrijf heeft de electriciteitsmeter in beslag genomen om te onderzoeken of er stroom buiten de meter om is afgenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt mannen aan na mishandeling buurman

OSSENDRECHT: De politie heeft vrijdagmiddag rond 14.00 uur twee mannen van 42 jaar en 65 jaar uit Ossendrecht en Putte aangehouden voor mishandeling en bedreiging. Het 44-jarige slachtoffer was het verkeer aan het regelen bij de kindercarnavalsoptocht toen zijn buurman langs kwam lopen, deze sloeg hem in het voorbijgaan met zijn vuist in zijn gezicht. De 65-jarige verdachte zou hem daarna mondeling (met de dood) hebben bedreigd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Tussen de buren speelt een langlopend conflict over de erfafscheiding.

Boete voor niet weewerken aan alcholtest

RUCPHEN: Zaterdag rond 05.00 uur heeft de politie twee mannen uit elkaar gehaald die in de koffiehoek van een benzinestation aan de A58 met elkaar slaags waren geraakt. De aanleiding zou een belediging, eerder op de dag, zijn geweest. Eén van de mannen rook zo sterk naar alcohol dat de politie hem vroeg een blaastest te doen. Hier wilde hij niet aan meewerken. De 24-jarige man uit Roosendaal is hierop aangehouden en later in de nacht met een boete van 130 euro naar huis gestuurd.

Dertien aanhoudingen tijdens carnaval

ROOSENDAAL: Rond 23.40 uur werd een 21-jarige piraat uit Roosendaal door de portiers van een horecagelegenheid aan de Bloemenmarkt overgedragen voor het verstoren van de openbare orde. Hij probeerde de kroeg binnen te komen nadat hij eerder die avond al met zachte hand was verwijderd. Hij had met zijn schatkaart (een strandmat) op de rug van één van de portiers geslagen. De man werd meegenomen naar het bureau.
Een 19-jarige vrouw uit Helmond werd op de Bloemenmarkt aangehouden voor baldadigheid en openbaar dronkenschap. Zeven mannen werden aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Eén persoon werd aangehouden voor belediging, één man werd aangehouden voor baldadigheid. Een 37-jarige man werd op de Markt aangehouden voor mishandeling nadat hij in een café een 21-jarige vrouw in haar gezicht had geslagen.

STEENBERGEN: Een 26-jarige man uit Sittard is rond 03.45 uur op de Kaaistraat aangehouden nadat hij surveillerende agenten had uitgescholden voor 'homo's' en nog enkele ander beledigende uitspraken had gedaan. De man is meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat de politie hem zocht voor een aantal andere zaken.

Auteur: Manon Erkens