Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor de eerste keer digitaal toegankelijk
OLYMPISCH LESPAKKET BEIJING 2008 GELANCEERD

AMSTERDAM, 6 februari - In het Olympisch Stadion is vanmiddag het Olympisch Lespakket Beijing 2008 gepresenteerd. Voor de eerste keer is dit geheel digitaal toegankelijk. Het lespakket is een uitgave van NOC*NSF en het Olympisch Stadion Amsterdam en is bedoeld voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. De aftrap werd verricht door Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF. Ook Marije Smits, atlete en ambassadeur van het Nederlands Paralympisch Team, woonde de kick-off bij.

Het Olympisch Lespakket over de Olympische en Paralympische Spelen in Beijing is in samenwerking gemaakt met KlasseTV, een internetportal voor het onderwijs. Het Olympische lespakket is voor de eerste keer volledig digitaal beschikbaar en zeer interactief van opzet.

Door middel van zowel klassikale lessen, sportlessen als zelfstandige opdrachten worden kinderen betrokken bij het grootste sportevenement in de wereld. Ze leren over en beleven alle facetten van sport, bijvoorbeeld fair play: respect voor jezelf, voor je tegenstander, regels en scheidsrechter. Daarnaast komen natuurlijk helden en 'winnen en verliezen' aan de orde. De centrale boodschap is vooral: sport is fun!

Binnen het lespakket zijn verschillende modules beschikbaar voor de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. Op deze manier krijgen alle leerlingen informatie op maat aangeboden.

De ambassadeurs van het Nederlands Olympisch Team en het Nederlands Paralympisch Team hebben een prominente rol in het lespakket. In de bijbehorende videoclips vertellen ze onder andere over hun voorbereidingen op de Olympische Spelen, de verwachtingen, bijgeloof en doping. Ambassadeur Marije Smits beantwoordde op woensdagmiddag samen met Erica Terpstra een aantal vragen van het kidspanel.

Vanaf vandaag is het lespakket voor alle scholen beschikbaar. Geïnteresseerde scholen kunnen het lespakket aanvragen via www.klassetv.nl. Het lespakket is gratis voor abonnees van KlasseTV, niet-abonnees betalen ¤ 24,95. Eén lespakket is voldoende voor een hele school. Al voor het lespakket online beschikbaar was, hadden zich meer dan 250 scholen aangemeld.

Neem voor meer informatie over het Olympische lespakket contact op met het Olympisch Stadion Amsterdam, telefoon 020 - 305 44 00.