Ingezonden persbericht


Persbericht

23 januari 2008

Uruzgan.FM op 7 februari naar Afghanistan

Annemieke viert Valentijnsdag met de uitgezonden militairen in Uruzgan

DJ Annemieke Schollaardt en het team van Uruzgan.FM gaan opnieuw naar Afghanistan. Van 8 tot en met 22 februari maakt Uruzgan.FM live radio voor de militairen en het thuisfront vanaf de militaire bases in Kandahar, Tarin Kowt en Deh Rawod. Hiermee krijgen militairen en hun geliefden de kans om elkaar op bijzondere wijze te verrassen voor Valentijnsdag.

Uruzgan.FM

Uruzgan.FM wil als een brug fungeren tussen het thuisfront en de militairen en is een initiatief van 3FM en de Wereldomroep. Het radioprogramma brengt sinds 8 augustus 2006 een mix van muziek, entertainment, nieuws en informatie voor uitgezonden militairen en het thuisfront. In december 2006 was de ploeg van Uruzgan.FM speciaal voor de feestdagen in Afghanistan. Ze zonden live uit vanaf de militaire bases in Kandahar en Tarin Kowt.

3FM DJ Annemieke Schollaardt (TROS) presenteert dagelijks het programma: "Deh Rawod is op meerdere vlakken vaak 'het einde van de pijplijn'. Er is tot nog toe weinig afleiding voor de groep geweest en dat terwijl ze de laatste tijd veel zware gebeurtenissen te verduren hebben gehad. De live-uitzendingen vorig jaar vanuit Uruzgan zijn fantastisch ontvangen. Nu willen we een nieuwe groep militairen op missie weer dat hart onder de riem te steken. Want hoe je ook over de missie denkt, er zitten daar Nederlanders in een gevaarlijk gebied, en die verdienen steun."

Liefde

Tijdens dit tweede bezoek staan de uitzendingen in het teken van Valentijnsdag. Militairen en het thuisfront kunnen op geheel eigen wijze hun geliefde verrassen.

Requests

Requests spelen een belangrijke rol in Uruzgan.FM. Militairen en thuisblijvers kunnen platen aanvragen en berichten achterlaten via www.uruzgan.fm. Reageren kan per e-mail annemieke@uruzgan.fm en vanuit Nederland met SMS 3333 (beginnen met het woord "URUZGAN", dan een spatie, daarna de tekst en verzenden naar 3333). Bovendien kan het thuisfront in Nederland tijdens de uitzending reageren via telefoonnummer 035-621 3155. Van 8 tot 22 februari is Uruzgan.FM vanuit Nederland bereikbaar via het speciale telefoonnummer 035-2011 211.

Luisteren

Uruzgan.FM duurt een uur en is elke dag om 16.00 uur Nederlandse tijd te beluisteren in de vier Nederlandse militaire bases in Afghanistan. Op de bases kan dat via de zender '3FM, powered by de Wereldomroep', die de hele dag de reguliere programmering van 3FM en twee edities van het Wereldomroep-programma 'Nieuwslijn' uitzendt. Het programma is ook te horen via de website www.uruzgan.fm en via een aantal lokale omroepen in Nederland, nabij kazerneplaatsen.