Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Commissaris opent eerste beeldbank Groningen - persbericht 006, 2008

Commissaris van de Koningin, de heer M. J. van den Berg, opent donderdag 7 februari de beeldbank van het Gemeentearchief van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, de eerste beeldbank van de provincie Groningen. In bioscoop JT Hoogezand zal de heer Van den Berg de openingshandeling verrichten.

De beeldbank biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om oude fotos van Hoogezand-Sappemeer te bekijken en eventueel online te bestellen. Deze digitale fotocollectie is via de website van de gemeente te benaderen (www.hoogezand-sappemeer.nl) of via www.beeldbankhs.nl .De gemeente koestert haar eigen cultuur en verleden en is trots dit ook via Internet met anderen te kunnen delen.

De website fungeert als digitale catalogus van de beeldcollectie van het Gemeentearchief Hoogezand-Sappemeer. Ook kunnen particulieren en andere instellingen binnen de gemeente hun historisch beeldmateriaal via deze website beschikbaar stellen. Op de beeldbank is bijvoorbeeld een collectie van woningbouwvereniging Volksbelang Wonen en Welzijn en het Noordelijk Busmuseum te vinden.

Op dit moment staan er bijna 5000 fotos in de beeldbank en dat worden er steeds meer. Alle afbeeldingen zijn door een groep vrijwilligers beschreven en gedigitaliseerd.

Programma 7 februari

10.45 uur ontvangst in foyer van bioscoop JT Hoogezand, Gorecht-Oost 70 te Hoogezand

11.00 uur welkomstwoord door wethouder C.J. Drost

11.10 uur openingshandeling door Commissaris van de Koningin van de provincie Groningen, de heer M.J. van den Berg

11.20 uur film over de totstandkoming en werking van de beeldbank

11.25 uur toelichting door de heer T. Smedes van het Gemeentearchief Hoogezand-Sappemeer

11.30 uur internetcafé

12.00 uur einde