Politie Brabant-Noord

Carnaval/horeca

regio, 07-02-2008

Dinsdagavond werden na een vechtpartij op de Sint Janssingel vijf mensen aangehouden. Een 40-jarige Bosschenaar, zijn 19-jarige zoon en 18-jarige dochter waren betrokken bij het conflict met een 18-jarige man uit 's-Hertogenbosch en zijn evenoude vriend. Kennelijk dacht de vader dat zijn dochter door een van de mannen werd lastig gevallen, waarop hij een klap uitdeelde. Dit mondde uit in de vechtpartij, waarbij enkele betrokkenen letsel opliepen aan handen en gezicht. De 18-jarige man moest zijn verwonidngen in het ziekenhuis laten behandelen.

Diezelfde avond hield de politie een 16-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aan in verband met vervalsing van een OV-kaart. Deze had hij als legitimatiebewijs gebruikt om een horecagelegenheid aan de Karrenstraat binnen te komen. Een oplettende portier ontdekte de fraude en belde de politie.

Een 19-jarige inwoner van Utrecht probeerde tegen sluitingstijd bij een discotheek aan de Karrenstraat een fles Bacardi te stelen, maar werd door de portiers betrapt en overgedragen aan de politie. De fles bleef achter voor het volgende feestje.

Drie Bosschenaren (19, 21 en 24 jaar) werden dinsdagavond op aanwijzing van een getuige aangehouden in verband met de vernieling van een winkelruit aan de Nieuwstraat. De jongste en de oudste konden in de Hinthamerstraat in de kraag worden gevat. Kort daarna troffen agenten de derde verdachte aan in de etalage van de betreffende winkel. Hij had een doos in zijn handen, die hij bij het zien van de politiemensen weer terug gooide. Deze man verzette zich flink tegen zijn aanhouding. Daarbij beledigde hij de agenten ten overstaan van publiek onder andere met 'kankerlijer' en 'kankerwouten'.

Een 54-jarige Bosschenaar en een 25-jarige man uit St. Michielsgestel zijn aangehouden nadat zij in een café in de Ridderstraat gevochten hadden. Daarbij raakten beide mannen gewond aan hun hoofd.

Twee 17-jarige Bosschenaren werden in de Karrenstraat aangehouden nadat zij de portiers van een horecagelegenheid hadden bedreigd en beledigd. De jongemannen mochten niet binnen omdat ze de dag vantevoren lastig waren geweest.

Een 21-jarige inwoner van Vinkel werd in de Visstraat aangehouden omdat hij met zijn hand aan zijn geslachtsdeel tegen agenten zei 'dat ze een dikke lul konden krijgen'. De man was het er niet mee ens dat hij ergens werd weggestuurd.

Oss - Een 68-jarige man uit Heesch is dinsdagmiddag aangehouden, nadat hij tijdens een carnavalsbijeenkomst verschillende aanwezigen in een buurthuis aan de Floraliastraat had bedreigd en mishandeld. Hij sloeg onder andere een 27-jarige man uit Oss meerdere malen tegen het hoofd en dreigde andere aanwezigen 'kapot te maken' en 'een mes tussen de ribben te steken' . De man is in verzekering gesteld. Meerdere mensen deden aangifte.

Boxtel - Op de Markt werd een 27-jarige man uit Boxtel aangehouden omdat hij geen legitimatiebewijs kon overleggen toen hij werd bekeurd voor wildplassen. Daarbij bleek hij een valse naam te hebben opgegeven. Nadat de man na zijn verhoor in vrijheid werd gesteld, kon hij het niet laten de agenten uit te schelden voor 'vuile teringlijers". Hij werd direct opnieuw aangehouden.

Schijndel - Een 43-jarige inwoner van Schijndel werd aangehouden nadat hij de portier van een café aan de Hoofdstraat had neergeslagen. De portier wilde tegen sluitingstijd voorkomen dat een vrouw nog naar binnen zou gaan. Haar man, de aangehouden verdachte, was het kennelijk niet eens met de manier waarop dat gebeurde en sloeg de portier.

St. Michielsgestel - Een 15-jarige jongen werd in de Nieuwstraat aangehouden in verband met zijn betrokkenheid bij een vechtpartij tussen twee groepen. De gemoederen bedaarden na de komst van de politie, maar alleen de aangehouden jongen bleef zich agressief gedragen. Hij bleef proberen anderen te lijf te gaan.

Erp - Een carnavalsvierder die een lege bierfles kapot sloege tegen een bushokje op het Hertog Janplein werd aangehouden voor baldadigheid.

Cuijk - Nadat hij een 19-jarige man enkele rake klappen had verkocht in en buiten een café aan de Maasstraat, hield de politie dinsdagavond een 29-jarige man uit Beugen aan. Het slachtoffer hield daar zwellingen in het gezicht aan over.