Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 7 februari 2008

Man aangehouden voor koperdiefstal

Almelo

Een 22-jarige man uit Almelo werd in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari aangehouden op de Aert van der Neerstraat in Almelo. De man wordt verdacht van koperdiefstal.

Surveillerende agenten zagen donderdag 7 februari omstreeks 02.05 uur een man fietsen op de Rembrandtlaan in Almelo. De man droeg in zijn hand een aantal koperen buizen. Toen de agenten de man op de Aert van der Neerstraat aanspraken en vroegen hoe hij aan de buizen kwam, verklaarde hij deze gevonden te hebben.

Omdat de agenten vermoedden dat de man, een 22-jarige Almeloër, de buizen ergens had weggenomen, werd hij aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. Na verhoor kon de man in de loop van donderdagochtend 7 februari weer in vrijheid worden gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-015885)

Stadswachten bedreigd

Plaats

Een 50-jarige man uit Enschede werd woensdag 6 februari aangehouden, omdat hij een tweetal stadswachten bedreigde en beledigde op het H.J. van Heekplein in Enschede.

Op woensdag 6 februari werd omstreeks 18.00 uur gemeld dat een man een tweetal stadswachten bedreigde en beledigde op het H.J. van Heekplein in Enschede. Ter plaatse spraken agenten met een 29-jarige en een 30-jarige stadswacht. Zij vertelden dat zij op het plein een tweetal mannen hadden aangesproken, omdat deze bier dronken. Eén van de beide mannen, een 50-jarige Enschedeër, reageerde erg agressief op de stadswachten. Hij bedreigde hen met de dood en schold hen uit.

Beide stadswachten deden aangifte van bedreiging en belediging. De 50-jarige Enschedeër werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. (08-015801)

Vrouw gooit ruiten in na geluidsoverlast

Almelo

Een 30-jarige vrouw uit Almelo werd woensdag 6 februari aangehouden, omdat zij bij een woning aan de Abraham Steenhagenstraat in Almelo ruiten had ingegooid.

Op woensdag 6 februari werd omstreeks 17.15 uur gemeld dat bij een woning aan de Abraham Steenhagenstraat in Almelo ruiten werden ingegooid. Ter plaatse spraken agenten met de 26-jarige bewoner van het huis. De man vertelde dat zijn buurvrouw de ruiten had ingegooid. De agenten spraken met de buurvrouw, een 30-jarige Almelose. Zij verklaarde dat, na aanhoudende geluidsoverlast door haar buurman, voor haar de maat vol was. Ze had de buurman al meerdere keren aangesproken vanwege het lawaai, maar zonder resultaat. Toen zij die middag wederom last had van harde muziek uit de woning van haar buurman, heeft zij een bloempot gepakt en deze door de ruit gegooid.

De 30-jarige vrouw uit Almelo werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd, kon de vrouw in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld worden. Tegen de 30-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. De 26-jarige buurman kreeg een waarschuwing in verband met de geluidsoverlast. (08-015786)

Man vervalst overschrijvingsformulier

Enschede

Een 41-jarige man uit Enschede werd woensdag 6 februari aangehouden, omdat hij er van verdacht wordt een overboekingskaart te hebben vervalst om zodoende geld te stelen.

Een 74-jarige man uit Enschede deed woensdag 6 februari aangifte van valsheid in geschrifte. De man vertelde dat zijn bank hem er op geattendeerd had dat er veel wijzigingen op een overboekingskaart stonden, die de man naar zijn bank had opgestuurd. Uit onderzoek door de bank bleek dat de kaart vervalst was.

De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van dit onderzoek kon op woensdag 6 februari een 41-jarige Enschedeër worden aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-015593)

Man aangehouden op gestolen brommer

Enschede

Een 21-jarige man uit Enschede werd woensdag 6 februari aangehouden, omdat hij op de Haaksbergerstraat in zijn woonplaats zonder helm op een gestolen brommer reed.

Surveillerende agenten zagen woensdag 6 februari omstreeks 15.40 uur een man zonder helm op een bromfiets rijden op de Haaksbergerstraat in Enschede. Toen zij de bestuurder, een 21-jarige Enschedeër, aanspraken, bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets als gestolen gesignaleerd stond. Een 17-jarige Enschedeër deed op zaterdag 12 januari j.l. aangifte van diefstal.

De 21-jarige Enschedeër werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (08-015722)

Twee automobilisten gewond bij aanrijding

Almelo

Een 24-jarige vrouw uit Hellendoorn en een 30-jarige vrouw uit Almelo raakten beiden woensdag 6 februari gewond, toen met hun auto's in aanrijding kwamen op de kruising van de Willem de Clercqstraat en de Egbert ten Catelaan in Almelo.

Op woensdag 6 februari werd gemeld dat er een aanrijding tussen twee auto's had plaatsgevonden op de kruising van de Willem de Clercqstraat en de Egbert ten Catelaan in Almelo. Ter plaatse bleek dat twee automobilistes met elkaar in aanrijding waren gekomen. Een 24-jarige vrouw uit Hellendoorn reed met haar auto over de Willem de Clercqstraat. Op de kruising met de Egbert ten Catelaan wilde zij linksaf slaan. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een 30-jarige automobiliste uit Almelo, die de genoemde kruising recht over wilde steken in de richting van de Willem de Clercqstraat. Een aanrijding was het gevolg.

Bij de aanrijding raakten de beide automobilistes gewond. Zij werden allebei met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-015676)

Man aangehouden in verband met hennepkwekerij

Haaksbergen

Een 39-jarige man uit Enschede werd woensdag 6 februari aangehouden, omdat op woensdag 19 december in een woning aan de Elektrostraat in Haaksbergen een hennepkwekerij werd aangetroffen.

Op woensdag 19 december werd na een melding over wateroverlast in een woning aan de Elektrostraat in Haaksbergen een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd ontmanteld en alle planten werden vernietigd. De aanwezige apparatuur om de kweek mogelijk te maken werd in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen. De politie stelde een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Op woensdag 6 februari hield de politie in verband met de ontmantelde kwekerij een 39-jarige Enschedeër aan. De man meldde zichzelf na uitnodiging op het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-163512)

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van donderdag 20 december 2007:

Politie treft hennepkwekerij aan

Haaksbergen

De politie heeft op woensdag 19 december in Haaksbergen aan de Electrostraat een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. In totaal werden ruim 300 planten en de nodige apparatuur aangetroffen.

Op woensdag 19 december kreeg de politie omstreeks 22.00 uur een melding van wateroverlast in een pand aan de Electrostraat in Haaksbergen.Ter plaatse trof de politie bij controle op de bovenverdieping van het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden de volgende ochtend, donderdag 20 december, ruim 300 planten en de nodige apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De politie doet een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. (07-163512)

tel.: 053-4555588


---- --