Leiden Bromfietscontrole

De politie in Leiden Zuid heeft woensdag 6 februari in haar gebied een bromfietscontrole gehouden. Er werden tien bekeuringen geschreven voor de snelheid en drie voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs of bromfietscertificaat. Er werd één toonbrief afgegeven vanwege technische gebreken aan de rem.

Leiden Verkeersongeval

Op donderdag 7 februari vond even voor 08.30 uur op de kruising Jan Luykenlaan/Lage Morsweg een aanrijding plaats. Een 60 jarige automobilist uit Leiden reed over de Cruquiuslaan vanuit de richting Van Ravelingenstraat. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende fietsster. De vrouw, een 67 jarige plaatsgenoot, werd met vermoedelijk een gekneusde arm overgebracht naar het LUMC.

Leiden Woninginbraak

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari is ingebroken in een woning aan de P.C. Hooftlaan. Men heeft het bovenlicht geforceerd om binnen te komen. Uit de woning werd onder meer een laptop, een portemonnee en een gsm gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Poging bedrijfsinbraak

De politie heeft woensdagavond 6 februari een 20 jarige man uit Westerbroek en een 24 jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bedrijf aan de Eikenlaan. Een getuige zag een ladder tegen de gevel van het pand staan en hoorde iemand op het dak lopen. De getuige heeft bij een ander pand enkele personen gewaarschuwd. Bij de ladder troffen ze één van de verdachten aan. De verdachte is in een auto gestapt, terwijl de politie werd gebeld. Om te voorkomen dat de verdachte zou wegrijden werd er een bestelbus voor de auto geplaatst. Agenten hebben de verdachte aangehouden. Op aanwijzen van de getuige werd de tweede verdachte op het dak van het bedrijf aangehouden. De politie doet nader onderzoek.

Bodegraven Inbraken

Donderdag 7 februari is rond 02.00 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Griekenlandweg. Men kwam het pand binnen door een zijdeur open te breken. In een kantoor werd de autosleutel van een bestelbus (rode Mercedes Benz) gevonden waarna men er vandoor ging met het voertuig.

Woensdagavond 6 februari is bij een woning aan de Koninginneweg ingebroken. Er werd een bovenlicht opengebroken waarna men in de woning is geklommen. Nadat de woning was doorzocht werd er onder meer een bankpas gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Woninginbraak

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari is ingebroken in een woning aan de Oostboezemkade. Men heeft de achterdeur geforceerd om binnen te komen. De woonkamer werd doorzocht waarna er onder meer een flatscreen televisie, een digitale camera en een laptop werd gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Verkeersongeval

Donderdag 7 februari even na 13.00 uur vond op de Componistenlaan een aanrijding plaats. Een 43 jarige automobiliste uit Gouda remde om een aantal fietsers over te laten steken. De automobiliste trok weer op, maar zag daarbij een 11 jarige fietsster uit haar woonplaats over het hoofd. De fietsster kwam ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Poging openhengelen voordeur

Donderdag 7 februari rond 04.00 uur heeft men geprobeerd de voordeur van een woning aan de Britsezoom open te hengelen. De bewoners werden wakker doordat de brievenbus klepperde. De bewoner nam poolshoogte en zag hoe iemand probeerde met een stok en een stuk ijzerdraad de deur te openen. De bewoner schreeuwde naar de ongenode gast waarna deze er vandoor ging.

'Hengelen' en 'flipperen' zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker als je gaat slapen maar ook als je even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. 'Flipperen' betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. 'Hengelen' is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

--- eind berichten ---