Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 7 februari

Fryslân, 07-02-2008 o Politieberichten van woensdag 6 februari 07.00 uur t/m donderdag 7 februari 07.00 uur

Gorredijk: openingstijden politiebureau aangepast
De politie past de openingstijden van het politiebureau in Gorredijk aan. De reden daarvoor is om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wens van de inwoners. Op zaterdag was er nauwelijks bezoek, terwijl er op andere momenten, zoals maandagochtend en vrijdagavond wel vraag was. Vanaf 11 februari aanstaande is het bureau op elke werkdag s middag geopend. Daarnaast zijn op maandagochtend en vrijdagavond politiemensen aanwezig om de burger te woord te staan. De volledige openingstijden zijn vanaf dan:
maandag 10.00 uur - 17.00 uur
dinsdag 14.00 uur - 17.00 uur
woensdag 14.00 uur - 17.00 uur
donderdag 14.00 uur - 17.00 uur
vrijdag 14.00 uur - 20.00 uur
Het adres van het bureau Gorredijk van de politie Fryslân blijft Marktstraat 6, 8401 CR Gorredijk.

Buiten deze tijden kunt u ook terecht op het politiebureau in Drachten. Dit bureau is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 08.00 tot 18.00 uur, op donderdag en vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.
Daarnaast is de politie Fryslân 24 uur per dag, zeven dagen in de week telefonisch bereikbaar. Voor niet spoedeisende gevallen is dat op nummer 0900 8844 (lokaal tarief). Voor zaken waarbij elke seconde telt, zoals een vechtpartij, een aanrijding met letsel of als u op heterdaad iemand betrapt bij het vernielen van een bushokje of het stelen van een fiets, belt u direct 1-1-2 en wij komen.

Hindeloopen: inbraak in twee schaftketen
De politie onderzoekt een inbraak in de avond of nacht van dinsdag op woensdag in twee schaftketen aan de Stationsweg. De keten stonden op de parkeerplaats van het station. Op grove wijze werden de toegangsdeuren vernield. Er werden aggregaten, mengapparaten, stroomkabels en bouwlampen gestolen. Namens het bedrijf deed een 53-jarige man uit Wieringerwerf aangifte.

Dokkum: parkeermeter voor 2e keer opgeblazen, getuigenoproep De politie is op zoek naar getuigen van de vernieling van een parkeermeter aan de Harddraversdijk. Op donderdag 31 januari was een nieuwe parkeermeter geplaatst, omdat de vorige kort daarvoor ook was vernield. Maandagochtend 4 februari werd ontdekt dat de tweede meter, vermoedelijk met zwaar vuurwerk, was opgeblazen en totaal kapot was. De schade wordt geschat op zeker 8000 euro. Een buurtonderzoek is niet mogelijk omdat er geen woningen in de directe omgeving van de parkeerplaats staan. De politie roept daarom getuigen, die iets gezien hebben of anderszins iets kunnen vertellen wat bij kan dragen aan de oplossing van deze vernieling, op zich te melden. Dat kan op telefoonnummer 0900 8844. Is dat door omstandigheden niet mogelijk (u kent de dader en de dader kent u) bel dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.

Leeuwarden: man gestoken bij vechtpartij
De politie is op zoek naar de dader van een mishandeling dinsdagnacht in een horecagelegenheid aan de Grote Hoogstraat. Woensdag rond 02.45 uur kreeg een 29-jarige inwoner van Leeuwarden in de zaak om onduidelijke reden ruzie met een andere bezoeker. De ruzie ontaardde in een vechtpartij, waarbij geduwd, geslagen en geschopt werd. Nadat de andere bezoeker was gevallen, greep deze in zijn zak en stond op. Hij haalde naar de man uit Leeuwarden uit met iets dat op een mes leek. Daarna vertrok die bezoeker. Het slachtoffer bemerkte toen dat hij was gesneden in zijn bovenarm. Hij is naar het ziekenhuis gegaan waar de wond gehecht is. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Drachten: te snel, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige automobilist uit de gemeente Leeuwarden. De man reed woensdagochtend op de N31, tussen Garijp en Nijega. Hier werd hij geklokt met een snelheid van 177 km per uur, terwijl 100 km per uur is toegestaan. Omdat er meer dan 50 km per uur te snel werd gereden, is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Vermeerstraat. De inbraak is woensdag over dag gepleegd. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Gestolen werden een laptop en camera. Er is door de politie een buurtonderzoek gedaan. Dit leverde geen resultaat op. Er is door de 39-jarige bewoonster aangifte gedaan.

Oosterwolde: vrachtwagenchauffeur gewond na eenzijdig ongeval De politie heeft woensdagmiddag een eenzijdig ongeval op de Weperpolder afgehandeld, waarbij een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zevenhuizen gewond raakte. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak met zijn vrachtwagen van de weg. Hij belandde met de zware vrachtauto in de berm, schampte daarbij een boom en de combinatie kwam uiteindelijk tegen een andere boom tot stilstand. De chauffeur liep hierbij een hoofdwond op. Hij werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen geborgen.

Schiermonnikoog: brand in auto
De politie heeft woensdagmiddag op de Veerdam Steiger de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in auto. Een 69-jarige automobiliste van Schiermonnikoog stond op de pier met haar auto te wachten. Agenten viel het op dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. Met behulp van een brandblusser werd geprobeerd om het vuur te blussen, maar omdat de motorkap niet open wilde kon het vuur zich verder ontwikkelen. De brandweer kwam snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
De politie heeft woensdagmiddag, met de andere hulpdiensten, een aanrijding met letsel afgehandeld op de Vlietsterbrug. Een 89-jarige bestuurder uit Leeuwarden kwam, samen met zijn passagiere, uit de richting van het Hoeksterend en wilde ter hoogte van de Tuinen linksaf slaan, de Vlietsterbrug op. Een 21-jarige automobiliste uit Leeuwarden kwam vanaf de richting van de Blokhuispoort, ze reed rechtdoor richting Hoeksterend. De man sloeg af en kwam in botsing met de auto van de vrouw. Een aanrijding was het gevolg. De inzittende van de man, een 86-jarige inwoonster van Leeuwarden, raakte gewond aan haar hoofd en is, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De twee inzittenden van de andere auto, naast de bestuurster een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden, raakten eveneens gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis, het ene slachtoffer had last van haar rug, het andere van haar been. De Vlietsterbrug is enige tijd met linten afgezet, beide voertuigen zijn afgesleept.

Tytsjerk: automobilist gewond bij aanrijding
De politie heeft woensdagavond laat een aanrijding met letsel afgehandeld op de Rijksstraatweg. Een 23-jarige automobilist uit Burgum reed in de richting van Hurdegaryp. Een 37-jarige automobiliste uit Zwaagwesteinde reed in dezelfde richting De man wilde de vrouw inhalen. Bij de inhaalmanoeuvre raakte de auto van de man de auto van de vrouw. Hierdoor raakte de automobiliste van de weg en kwam in de greppel terecht. De vrouw is door de brandweer uit het voertuig gehaald. Ze is met mogelijk een hersenschudding, per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden. Bureau Ongevalanalyse van de politie Fryslân heeft een onderzoek ingesteld.