Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 7 februari 2008


Persbericht


Ontwikkeling voormalig SNS terrein met aangrenzend gebied te Ruinen


Sinds 2004 is Vestia Projectontwikkeling bezig om binnen ruimtelijke  randvoorwaarden en in overleg met andere belanghebbenden, te komen tot planontwikkeling op de voormalige SNS locatie (Brink 29, 31 en 33) te Ruinen.
Aanvankelijk beperkte het plan zich alleen tot de SNS locatie, voor- en achterzijde. Het idee om in het kader van de planontwikkeling en een stedenbouwkundig wensbeeld ook de panden aan de zuidkant van de steeg erbij te betrekken (Brink 27,25 en 23) is van gemeentewege altijd van harte ondersteund.

Aanvankelijk was het de bedoeling om in totaliteit een twintig appartementen - met parkeren op het binnenterrein - in de koopsector te bouwen. Twee blokken gesitueerd aan de Brinkzijde en twee blokken gericht naar de Kaamp met daar tussenin de verbeterde voetgangersverbinding (de zogeheten steeg).

Rekening houdend met de stedenbouwkundige visie van het Centrumgebied Ruinen 2004 zou de begane grond van de aan de Brinkzijde gesitueerde ruimte (deels) worden aangewend voor commerciële doeleinden, althans in eerste instantie.
Over dit plan was op hoofdlijnen overeenstemming met de gemeente. Vestia heeft veel energie en middelen aangewend om dit plan economisch uitvoerbaar  te  maken.

Inmiddels heeft Vestia de gemeente laten weten dat dit plan, economisch niet uitvoerbaar is. Het voormalig bankgebouw is vanaf 2006 in eigendom bij Vestia; op de panden Brink 27, 25 en 23 had Vestia een intentieovereenkomst tot koop met de betrokken eigenaren.

Van gemeentewege is in december 2007 aangegeven dat Vestia alleen de locatie voormalig SNS gebouw mag en kan ontwikkelen, dit onder de voorwaarde dat ook dit bouwplan moet voldoen aan de gewenste ruimtelijke kwaliteit inclusief welstandseisen.

Van zowel de zijde van de gemeente als de projectontwikkelaar, wordt betreurd dat het plan tot de bouw van twintig koopappartementen ondanks de gezamenlijke inspanning, niet uitvoerbaar is gebleken.

De gemeente hoopt dat de planvorming voor alleen de SNS-locatie (passend in het stedenbouwkundige plan etc.) in de toekomst toch een positief effect voor Ruinen zal hebben.

///////////////////////////////



Gemeente De Wolden