Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 07-02

BREDA, 7 februari 2008

Man aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een supermarkt aan de Belcrumweg hield woensdagmiddag een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor het stelen van een vaatje bier. De man had het vaatje t.w.v. bijna 14,- in zijn rugzak gestopt en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Hierbij is hij aangehouden. Hij bleek een winkelverbod te hebben tot november 2008. Hij is overgedragen aan de politie en met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Man betrapt twee 'inbrekers'

ACHTMAAL: De politie hield op donderdag omstreeks 02.20 uur drie personen aan op de Van Lanschotstraat. De politie kreeg even tevoren twee meldingen binnen. Eén melder alarmeerde de politie omdat hij twee vreemden had betrapt op het erf van een bedrijf aan de Van Lanschotstraat, nabij zijn woning. De andere melder vertelde zojuist samen met een vriend beschoten te zijn. Ter plaatse hoorde de politie de verschillende verhalen aan.

Een 70-jarige man verklaarde twee mannen op het erf te hebben betrapt. Deze twee mannen hadden geen toestemming om hier te komen. Een 16-jarige jongen uit Minderhout en een 16-jarige jongen uit Merksplas verklaarde uit nieuwsgierigheid het erf op te zijn gegaan, toen ze op hun brommers langsreden. Ze waren over de omheining geklommen. Toen ze op het erf stonden kwam een man aan met een vuurwapen die in de lucht schoot en hen hierna wegstuurde zonder hun bromfietsen.

De politie hield de drie betrokkenen aan. Het vuurwapen van de 70-jarige verdachte is in beslag genomen. Hij is in verzekering gesteld. De andere twee zijn ingesloten.

Veelpleger aangehouden in bezit van gestolen waar.

BREDA: De politie hield op woensdagmiddag een 37-jarige Bredanaar aan op de Hagehof. De politie controleerde de bestuurder en hij bleek gesignaleerd te staan als verdachte van diefstal. Bij controle van zijn voertuig bleken er meerdere geprepareerde tassen in de auto aanwezig te zijn. Hierin zaten verschillende goederen, waaronder elektrisch gereedschap, die nog in de verpakking zaten en dus hoogstwaarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De goederen zijn in beslag genomen en de Bredanaar, bekend als veelpleger, is ingesloten.

Auteur: Inge Rijgersberg