Gemeente Zwartewaterland


07-02-08 Bestemmingsplan Zomerdijk in procedure

Veiligheidshuis Zwartsluis
Uit het persbericht
Het college van burgemeester en wethouders heeft groen licht gegeven voor het in procedure brengen van een geactualiseerd bestemmingsplan voor de Zomerdijk in Zwartsluis. Dit plan wordt eind 2008 van kracht. Op 5 maart a.s. wordt er een inloopavond gehouden voor bewoners en belangstellenden in museum Schoonewelle te Zwartsluis. Tijdens die bijeenkomst wordt het bestemmingsplan gepresenteerd en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Geen nieuw ontwikkelingen opgenomen
Voor het gebied dat grofweg wordt begrensd door de provinciale weg, het Meppelerdiep en het Bestoterrein geldt nu nog grotendeels een bestemmingsplan uit 1956. Het plan dat nu in procedure wordt gebracht, is vooral conserverend van aard. Behalve het nieuwe veiligheidshuis en toekomstige bouwmarkt op de voormalige gemeentewerf, worden er geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan opgenomen. Ook het Bestoterrein dat nu wordt ontwikkeld, valt buiten dit plan.

Inloopavond
Op woensdag 5 maart 2008 bent u welkom op de inloopavond die gehouden wordt in museum Schoonewelle aan de Museumlaan 2 te Zwartsluis. Aanvang 19.30 uur.

Volledig persbericht download