Persberichten Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht, 07-02-2008

Oproep getuigen: Gewonde man beroofd

AMERSFOORT De politie roept getuigen op van een beroving van een mobiele telefoon bij een gewonde man, in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 januari omstreeks 01.15 uur. Het slachtoffer een 19-jarige man uit Hoevelaken was op het fietspad langs de Stadsring bij de tunnel van de Amsterdamseweg gevallen van zijn fiets. Hierbij liep hij een hoofdwond op. Op dat moment passeerden drie onbekende jongens op twee fietsen. De jongen die achterop de fiets zat, stapte af, liep naar het slachtoffer en griste zijn mobiel weg. Vervolgens ging het trio er vandoor in de richting van het Soesterkwartier. Daarbij lieten ze de gewonde man achter zonder hulp te bieden. Hij deed later aangifte.

De politie roept getuigen op van de beroving. Personen met meer informatie en getuigen kunnen contact opnemen met de politie Amersfoort, tel. 0900-8844.

Rijden onder invloed

WOUDENBERG- Op donderdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 01.20 uur controleerden agenten de 36-jarige man uit Woudenberg op de Henschoterlaan. De agenten roken een alcohollucht en hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier blies hij 420 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.