Ingezonden persbericht


BackupAgent-software te integreren met Active Directory

Delft, 7 februari 2008 - BackupAgent breidt zijn online backupsoftware uit met een integratiemodule voor Active Directory. Met de AD Integration Feature kunnen partners van BackupAgent (ISP's, resellers en systems integrators) hun online backupdienst naadloos integreren met andere diensten, zoals Hosted Exchange, of met andere managed services. Dankzij deze nieuwe feature is dit makkelijk en snel te realiseren. BackupAgent is de enige aanbieder van backupdiensten, die deze functionaliteit biedt.

Met Active Directory kunnen beheerders de rechten en instellingen van de backupsoftware centraal regelen. Dit betekent dat gebruikers met de AD Integration Feature met hun bestaande gebruikersnaam en wachtwoord toegang krijgen tot de online backupdienst. Deze uitbreiding van de BackupAgent-software maakt zelfs registratie overbodig. Een klant die zich eenmaal bij een partner van BackupAgent heeft aangemeld, kan met deze feature direct de software downloaden en een (proef)account krijgen. De verwachting is dat deze module de aantrekkelijkheid voor het gebruik van BackupAgent-software nog groter zal maken.

De feature is zeer interessant voor alle bestaande partners van BackupAgent. Daarnaast is het een uitkomst voor alle grote bedrijven, ISP's, hosting- en telecommunicatiebedrijven die gebruikmaken van Microsoft-technologie (HMC-platform) en hun gebruikers via Microsoft Active Directory een backupdienst willen aanbieden.

De AD Integration Feature is een unieke aanvulling op onze BackupAgent-software. Geen enkele online backupsoftware heeft iets vergelijkbaars", zegt Robbert van Geldrop, CTO van BackupAgent. "Deze feature maakt onze software nog toegankelijker. BackupAgent verstevigt met de AD Integration Feature zijn positie als dé aangewezen Microsoft Partner voor online backupdiensten. De strategie van Microsoft leunt de komende jaren zwaar op Software-as-a-Service. Active Directory gaat hierbij een steeds belangrijker rol spelen."

BackupAgent

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf BackupAgent is enkele jaren geleden opgericht en in de afgelopen periode uitgegroeid tot een professionele, internationale organisatie. BackupAgent levert een kant-en-klare oplossing voor automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata.

Het management van BackupAgent is een combinatie van Delftse innovatie en IT-veteranen. Backup is een vertrouwensproduct en volgens BackupAgent geldt dat net zo goed voor de organisatie achter de oplossing. Om die reden zijn ondersteuning en service voor BackupAgent even belangrijk als productkwaliteit. Dit uit zich bijvoorbeeld in installatie- en onderhoudsservices door gespecialiseerde technici na aanschaf. Maar ook in de mogelijkheid van dagelijkse monitoring van backups.