Gemeente Utrecht


Mondelinge vragen rondom het Ecohuis in de gemeente Steenwijkerland, 7 februari 2008.

Pepijn Zwanenberg GroenLinks

Op 22 januari diende de GroenLinks fractie schriftelijke vragen in om te kijken of de ecowoning die in Steenwijkerland gebouwd is en daar gesloopt gaat worden eventueel naar Utrecht verplaatst zou kunnen worden. Ook de fractie van GroenLinks/de Groenen Zwolle diende afgelopen maandag vragen van soortgelijke strekking in. Niet om Utrecht in de wielen te rijden maar om er zorg voor te dragen dat 2008 niet het eindpunt van de woning zal zijn maar een nieuwe start. Inmiddels heeft ook de rijksbouwmeester Mels Crouwel zich uitgesproken voor het behoud van de woning. Zowel de colleges van Utrecht als Zwolle hebben de vragen van GroenLinks nog niet beantwoord.

Zoals het er nu naar uitziet kan de gemeente Steenwijkerland aanstaande maandag beginnen met de sloop van de woning. GroenLinks zou dat graag willen voorkomen en stelt daarom de volgende vraag.

Is het college en de wethouder bereid onverwijld met de gemeente Steenwijkerland contact op te nemen om proberen sloop aanstaande week te voorkomen? En om de sloop van de woning in ieder geval uit te stellen totdat is gebleken of en waar naartoe de woning verplaatst zou kunnen worden?


( 030-2861069, 2 030-2861518,

8 <:mailto:m.trooster>m.trooster@utrecht.<:mailto:m.trooster>nl

* Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

O Bezoekadres: Korte Minrebroederstraat 2, kamer 1.07

---- --