Gemeente Uithoorn


Veilige oversteek basisschool De Zon

7 februari 2008
Op woensdag 30 januari vond de officiële opening plaats van attentiehandjes aan de Anjerlaan bij basisschool de Zon in de Kwakel. Deze attentiehandjes zijn door buurtbeheer De Kwakel in het leven geroepen om de leerlingen van de Zon een veiliger oversteek te bieden.

De oversteekplaats wordt gebruikt bij het halen en brengen van de schoolkinderen uit de noordelijke helft van De Kuil. Deze oversteekplaats is ook de verbinding tussen school en gymzaal. Let op, overstekende kinderen!

In Uithoorn wordt niet gewerkt met zebrapaden, met deze handjes wil Buurtbeheer De Kwakel de automobilisten uitdrukkelijk wijzen op de overstekende kinderen zodat ze veilig de overzijde bereiken.

De kinderen zijn blij

Dat de kinderen hier blij mee waren was goed te merken. Zij gingen heel enthousiast met rode en groene smileys aan de gang om automobilisten bewust te maken van de oversteekplaats. Door dwars door het spandoek te lopen is de oversteekplaats geopend.

Nóg een veilige looproute en een fietsroute

In overleg tussen Buurtbeheer en de gemeente wordt dit jaar ook een veiligere looproute gecreëerd vanuit de Orchideeënlaan naar basisschool de Zon.

Tevens is er het plan van Buurtbeheer De Kwakel om een veilige fietsroute te creëren vanuit de Mrg. Noordmanlaan naar basisschool De Zon.
^
Blij met de nieuwe oversteekplaats