Gemeente Schouwen-Duiveland


sportvereniging d'Antilopen en gemeente

Samenwerkingsovereenkomst sportvereniging d'Antilopen en gemeente

Publicatiedatum: 01 februari 2008
Datum laatst gewijzigd: 01 februari 2008


- PERSBERICHT -

Datum

vrijdag 1 februari 2008

wethouder A. Verseput

telefoon: (0111) 452 376 / 452 100

GEMEENTE EN SPORTVERENIGING D'ANTILOPEN TEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Nieuwerkerk. Vrijdag 8 februari ondertekenen wethouder A.M. Verseput (gemeente) en Wim Hefti en Jan van Iwaarden van sportvereniging d`Antilopen een samenwerkingsovereenkomst in zwembad Dolfijn, Nieuwerkerk. Dit gebeurt om 13.00 uur.
Het tekenen van deze overeenkomst houdt in dat sportvereniging d'Antilopen nu formeel uitvoerder is van het tweede GALM/SCALA-project. Een beweegproject waarin 55-65 jarigen gezamenlijk sporten en ook kennis kunnen maken met de verschillende sportmogelijkheden in de regio. Eerder sloot de gemeente met sportvereniging DFS Burgh-Haamstede een soortgelijke overeenkomst. Doel van deze projecten is om meer 55-plussers zich bewust te laten zijn van het feit dat nú meer bewegen goed is voor op latere leeftijd.

Het ondertekenen van de overeenkomst betekent onder meer dat de sportvereniging zich inspant om de GALM/SCALA-groepen in stand te houden. Op haar beurt wil de gemeente via deze overeenkomst ook haar waardering uitspreken voor de bereidheid van d'Antilopen om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van breedtesport in de regio. Dit initiatief sluit aan bij de uitgangs-punten van de sportnota Schouwen-Duiveland Sportief 2008-2014 om meer Schouwen-Duivelanders in beweging te krijgen.