Gemeente Woerden

Een volgende stap in A12 BRAVO

05 feb 2008
A12 BRAVO is een project waarin Rijkswaterstaat, de provincie Utrecht en een aantal gemeenten samen werken aan verbeteringen op en rond de A12, om de verkeersdoorstroming in onze regio te vergroten. De gemeente Woerden en Bodegraven zijn hierin belangrijke partners. Veel van de nieuwe wegen worden op Woerdens grondgebied aangelegd., een kleiner gedeelte (een deel van project 3) op het grondgebied van Bodegraven. Voor de schop de grond in kan moet er een groot aantal procedures doorlopen worden.

Voor 4 projecten ligt de milieu effectrapportage de komende 6 weken bij de gemeente Woerden ter inzage.

Het gaat om de volgende projecten:

* Project 3, zuidelijke randweg Woerden

* Project 4, westelijke randweg Woerden

* Project 6 a/b, zuidelijke en westelijke randweg Harmelen
* Project 8, oostelijke randweg Harmelen

Milieu effectrapportages (merren)
De milieu effectrapportage is een noodzakelijk onderdeel van de artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordeningprocedure, die voor elk van deze deelprojecten doorlopen zal worden. Zoals de naam al zegt worden hierin de gevolgen voor het milieu onder de loep genomen. Het gaat bijvoorbeeld om de gevolgen voor planten en dieren, luchtkwaliteit en mogelijk geluidsoverlast.

De gemeenteraad is het bevoegd gezag dat deze milieu effectrapportages vast moet stellen. De toetsing door de raad die nu aan de orde is, betreft de overname van de vastgestelde richtlijnen, het voldoen aan wettelijke eisen en eventuele fouten die nog in de rapportages te vinden zijn.

Nu ingediende zienswijzen worden aan de Commissie mer opgestuurd voor een laatste advies.

Daarna wordt de raad benaderd voor de laatste fase: de vaststelling van de milieu effectrapportages. Dit aan de hand van de ingediende zienswijzen en eventuele opmerkingen van de Commissie mer.

Project 3, zuidelijke randweg Woerden
Dit project bevindt zich gedeeltelijk op het grondgebied van de gemeente Bodegraven. Dat betekent dat deze gemeente ook de mer voor dit project zal vaststellen en aansluitend een artikel 19, lid 1 WRO procedure, doorlopen, zodat er een vrijstelling voor het geldende bestemmingsplan kan worden verleend. Namens de gemeente Woerden is een verzoek ingediend bij het bestuur van de gemeente Bodegraven om deze procedure zo veel mogelijk gelijktijdig te laten lopen.

Inzage milieu effectrapportages deelproject 3, 4, 6 en 8 van A12 BRAVO Van 8 februari tot 21 februari 2008
Gemeentehuis Woerden, balie bouwzaken
Openingstijden: zie elders deze pagina

Meer informatie: www.a12bravo.nl

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |