Ingezonden persbericht


Tuinidee van 7 tot en met 10 februari in ijsselhallen zwolle

RTL-tuinman Jurgen Smit houdt 'groenspreekuur' in Zwolle

Zwolle, dinsdag 5 februari 2008 - Op vrijdag 8 februari is tuinspecialist Jurgen Smit van RTL Tuinmagazine speciale gast tijdens het tuinevenement TuinIdee in IJsselhallen Zwolle. Smit beantwoordt vragen van bezoekers, geeft snoeiadvies en houdt een 'groenspreekuur'. De televisietuinman is exclusief voor de bezoekers op vrijdag aanwezig. Op de overige beursdagen van TuinIdee Zwolle (7, 9 en 10 februari) kunnen bezoekers met 'groene vragen' terecht bij andere specialisten. De organisatie verwacht 18.000 bezoekers te trekken.

RTL-tuinman Jurgen Smit zal in zijn presentaties de nadruk leggen op het plezier van tuinieren. "Door het bespreken van de do's en dont's van het snoeien, hoopt Smit dat mensen weer wat meer durven in de tuin", aldus woordvoerster Eline Havermans. Tijdens zijn 'groenspreekuur' gaat hij in op vragen van tuinliefhebbers. Ook bespreekt de televisietuinman trends als de toenemende vraag naar opgekweekt groen en de tuin als verlengstuk van het huis.

Themaplein 'Leven in balans'

TuinIdee Zwolle is het grootste overdekte tuinevenement van Noord-, Oost- en Midden-Nederland, waar naar verwachting zo'n 18.000 bezoekers op af zullen komen. Havermans: "Het aanbod op de beursvloer is bijzonder breed en gevarieerd, van inspiratietuinen tot buitenkeuken, van bloembollen tot potterie en van sauna's tot bijzondere plantensoorten". Het centrale themaplein van de beurs is 'Leven in Balans', waarmee TuinIdee Zwolle appelleert aan de trend van bewustwording, evenwicht en innerlijke groei. Passend bij deze trend stemmen tuinliefhebbers hun tuin steeds meer af op een lifestyle die aansluit bij hun persoonlijkheid en voldoet aan een hoge standaard van comfort.

Voor de allerkleinsten

Speciaal voor de allerkleinsten komt op zondag bloemenmeisje Fifi op bezoek voor speciale meet & greets. Ook ruimtelijk vormgevers cazemier&vankempen laten van zich horen op TuinIdee Zwolle met enorme woudreuzen oftewel Treetrunk Treasures. Ze zijn zo groot dat elke stam een eigen wereld herbergt. Diegene die zich in het hart van deze bomen waagt, wordt overladen met nieuwe trends en ideeën voor tuin en huis.

TuinIdee Zwolle

TuinIdee Zwolle is geopend van 10.00 tot 18.00 uur op donderdag, zaterdag en zondag. Op vrijdag is er een avondopenstelling en is de beursvloer geopend van 10.00 tot 22.00 uur. De entree voor volwassenen is ¤ 7,50 (inclusief korting). Voor het kortingstarief kan men de kortingsbon downloaden op www.tuinidee.nl. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen ¤ 5,- (kinderen tot 4 jaar gratis).


---