Stadsdeel Zeeburg

Nieuwe naam voor de jongeren zwerfvuilteams

8 februari 2008

De Jongeren Zwerfvuilteams lopen met veel trots en enthousiasme iedere week weer door de Indische Buurt heen. De oubollige naam voor de teams stoorde hen echter wel een beetje. Dat past helemaal niet bij ze en dus hebben ze een eigen naam verzonnen. Ze noemen zichzelf vanaf nu: de Schoonmaakhelden van Zeeburg. Een bijpassende rap is nog in de maak.

Er is een prijsvraag gehouden om aan een nieuwe naam te komen. Elk team dat loopt heeft nagedacht over een naam. Sommige teams hebben wel vijf namen bedacht, anderen hielden het er gewoon bij één. Eén van de teams heeft ook een rap bedacht, die ervoor moet zorgen dat mensen minder vuil op straat gooien, maar die is nog niet helemaal af. De stemming verliep rumoerig doch democratisch en uiteindelijk werden de Schoonmaakhelden van Zeeburg gekozen.

Schoonmaakhelden van Zeeburg

Wat doen de Schoonmaakhelden van Zeeburg?

Elke woensdagmiddag lopen er zo'n 25 kinderen tussen de 7 en 13 jaar door de Indische Buurt om zwerfvuil op te rapen. Daarmee sparen ze voor een cadeau. De teams worden begeleid door een volwassen vrijwilliger en lopen een vaste route in hun eigen buurt. Zij worden op twee locaties ingezet. De Wijkmeesters en Vrouwenempowermentcentrum VONK leverden de locaties op het Atjehplein en het Ambonplein.

Aanmelden

Kinderen die nog mee willen doen met de Schoonmaakhelden van Zeeburg, kunnen zich opgeven bij de Wijkmeesters, bij VONK of kunnen een formulier downloaden op deze website.