Partij van de Arbeid

Zilveren speld voor actieve leden

08-02-2008 11:30

Onlangs ontvingen Carina Schils en Albert Scheerder uit Valkenswaard de zilveren speld van de Partij van de Arbeid. Beiden zijn sinds 1972 lid van de PvdA en vanaf het begin betrokken bij vele initiatieven binnen en buiten de PvdA afdeling Valkenswaard.

Albert Scheerder is van 1978 tot 1990 voor de PvdA lid van de gemeenteraad in Valkenswaard geweest, waarvan de laatste vier jaar als Wethouder.
Albert is binnen de afdeling, de regio Brabant, maar ook landelijk betrokken (geweest) bij veel commissies en bestuursorganen en is gedurende vele jaren congres- en gewestelijk afgevaardigde geweest. Belangrijke wapenfeiten van Albert zijn de succesvolle doorstart van het Openbaar Onderwijs in Valkenswaard en voor de totstandkoming van de 2e Openbare School.

Carina Schils is van 1987 tot 1994 namens de PvdA lid van Provinciale Staten van Noord Brabant geweest en van 1994 tot 2001 gemeenteraadslid in Valkenswaard, waarvan van één jaar als wethouder. Carina is ook meerdere jaren bestuurslid geweest van de PvdA Afdeling Valkenswaard. Ze was onder andere initiator en drijvende kracht achter vele sociale en culturele initiatieven in Valkenswaard.

Nog steeds zijn zowel Albert als Carina sociaal en maatschappelijk zeer betrokken en houden zich vooral bezig met het milieu. Het bestuur, de fractie en de wethouder van de PvdA in Valkenswaard waren blij en trots dat ze de zilveren speld aan hen hebben mogen uitreiken!

Een zilveren speld ontvang je niet zomaar. Daarvoor moet je aan strenge criteria voldoen. Je moet onder andere op bijzondere wijze - gedurende een periode langer dan 15 jaar - werkzaamheden hebben verricht, verantwoordelijkheid hebben gedragen of een bekwaamheid hebben getoond waarmee de Partij van de Arbeid en/of de sociaal-democratie in belangrijke mate gebaat is geweest.