Overtreder collectieve ontzegging opgepakt

Apeldoorn, 08-02-2008 o De politie heeft afgelopen weekend (2 februari) een 19-jarige inwoner uit Apeldoorn aangehouden wegens overtreding van de collectieve ontzegging.

Aan de man was al eerder een collectieve ontzegging opgelegd, wat betekent dat hij niet in één van de horecagelegenheden op en rond het Caterplein mag komen. Dit naar aanleiding van overlastgevend gedrag.

Vanuit het cameratoezicht op het Caterplein werd geconstateerd dat de man een horecagelegenheid binnenging. Hij is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het was de derde keer dat de verdachte de collectieve ontzegging negeerde. Om die reden is hem nu na zijn verhoor een dagvaarding uitgereikt. De eerste en tweede keer kreeg hij respectievelijk een boete en een schikkingsvoorstel van de Officier van Justitie. Hij mag zijn handelen nu voor de rechter in Zutphen verantwoorden.

Daarnaast is de nog van kracht zijnde collectieve ontzegging nog eens met 12 maanden verlengd.

KVU Apeldoorn Tot nu toe zijn 21 ontzeggingen uitgereikt in verband met wapengebruik, geweld of handel in verdovende middelen. Deze personen staan vermeldt op een beveiligde website van de Koninklijke Horeca Nederland.

De aanpak van notoire overlastgevers door het uitreiken van collectieve ontzeggingen is een initiatief van de projectgroep Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU). Hierin werken horecaondernemers, politie, wijkraad Centrum, gemeente en brandweer samen om de veiligheid in en rond het uitgaansgebied te verbeteren.