Ingezonden persbericht


Persbericht magazine Genoeg 66 ­ februari/maart 2008

Eenvoudig leven: een nieuwe trend in Nederland

Alles kan in het westen en alles is mogelijk. Dus willen we het ook allemaal: een uitdagende baan, een bevredigende studie, een mooi huis met leuke spullen, veel vrienden en talentvolle kinderen. Ondertussen genieten we niet van al dat moois. Want het is gewoon teveel. Onze levens zijn te vol en te ingewikkeld. Steeds meer mensen ­ in Amerika en Europa ­ vragen zich af hoe ze hun leven anders, eenvoudiger kunnen inrichten. Het tijdschrift Genoeg gaat ze daar komend jaar bij helpen. Genoeg onderzoekt in een aantal dossiers hoe we weer meer grip op ons bestaan kunnen krijgen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: hoe leren we kinderen om te gaan met deze `mogelijkhedenmaatschappij'; relaties, werk, voeding en gezondheid, en tenslotte: levenshouding.

Verder in nummer 66:

Een verslag van de Tilburgse conferentie: Een comfortabele waarheid
Met alleen oplaadbare batterijen en spaarlampen is de wereld niet te redden, vindt de oma van het anders globaliseren, Suzan George. De economie moet drastisch anders worden georganiseerd, aldus de meest geziene gast op de Tilburgse conferentie `voor een `duurzame en solidaire economie'. En daarvoor zijn brede en grote coalities noodzakelijk. Ook mensen die het verder nauwelijks met elkaar eens zijn, moeten samenwerken.

Zuinigheid roept weerstand op
Duurzaam leven wint aan populariteit in Nederland. Niemand vindt het meer vreemd als je een blokje verder gaat voor de ecologische slager, of als je de auto de deur uit doet en voortaan met de fiets of de trein komt. Maar op de ermee verbonden zuinigheid heerst nog steeds een taboe. Cabaretier Arie Vuijk vraagt zich af hoe dat komt.

En verder:
Erica Verdegaal legt uit hoe je je financieel kunt voorbereiden op een plotseling overlijden van je partner - Frits Hoff vertelt over de goedkoopste laptops - Ilse Ariëns doorziet de verkooptrucs van autohandelaren en andere slimme verkopers - Een portret van Biba Schoenmaker, de voorzitter van de Vereniging Solidair - Een praktisch overzicht van alle officiële eko-keurmerken en tal van handige bespaar- en maak-het-zelf-tips.

Magazine Genoeg: houd het simpel. Met praktische hulp en informatie voor mensen die graag meer willen doen met minder. Met aandacht voor bewust consumeren (`consuminderen'), eenvoudig leven, onthaasten en spiritualiteit. Het tijdschrift bevat achtergrondinformatie, interviews, reportages, persoonlijke ervaringsverhalen, deskundige adviezen en veel praktische tips.