Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wij schrijven (uw) geschiedenis!

Amsterdam, 25 januari - Meer dan 'n miljoen mensen in Nederland schijnen schrijfambities te hebben. Velen dromen ervan om een anekdote of verhaal in boekvorm gepubliceerd te zien. Een aantal auteurs, samen goed voor tientallen boeken, gaan u hierbij een handje helpen.

In de grootste bibliotheek van Nederland, de nieuwe hoofdvestiging aan de Oosterdokskade van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, zullen zij live een boek gaan schrijven. Vanaf zaterdag 9 februari 14.00 uur kunt u vier weken lang elke dag tijdens 'de spreekuren' (van 14.00 - 19.00 uur) een stuk tekst komen inleeveren van maximaal 300 woorden. De leukste anekdotes en beste teksten worden verwerkt. Najaar 2008 zal het resultaat in boekvorm verschijnen. De eerste pagina is klaar. Wordt het een roman, een verhalenbundel of een literaire thriller? Wij hebben nog geen idee. U tekent namelijk voor het vervolg!

De voorwaarden zijn simpel:
» De prozatekst heeft iets met Amsterdam, boeken of de bibliotheek van doen. » Is niet langer dan 300 woorden.
» Wordt digitaal en geprint aangeleverd.
» U verleent toestemming voor publicatie. Wij vermelden uw naam.

Bij toerbeurt zijn de volgende auteurs aanwezig:

Manon Spierenburg, schrijver en columnist, begon als scenarioschrijver van ondermeer GTST en Rozengeur en Wodka-Lime. Op haar soapervaringen baseerde zij de succesroman De zeepfabriek (2004, vertaald in het Duits). In haar boek Idogs (2005) parodieerde zij de televisieshow Idols. Onlangs publiceerde zij twee non-fictieboeken.

Jowi Schmitz schrijft (toneel)recensies voor de krant. Zij publiceerde de romans Leopold (2005) en Kus van je zus (2007) Zij was een van de zes genomineerden voor de BNG-prijs 2008.

David de Poel is schrijver en journalist. Hij publiceerde o.a. de romans Blauwzeer (2007) en De buitenstaander (2005, vertaald in het Engels), de novelles Het verraad (2000) en Het vertrek (2000) en de verhalenbundel Mannen in pakken (2005)

Guus Bauer schrijft voor dag- en weekbladen, is uitgever en presenteert literaire programma's in theater en bij de radio. Gedeeltes van de roman De lokkende diepte (2006, vertaald in Duits en Tsjechisch) zijn verfilmd.

De auteurs Theodor Holman (stijl of geen stijl) en Thomas Verbogt (dialoog) houden een oogje in het zeil. De eindredactie berust in handen van Peter de Rijk.

Een initiatief van Openbare Bibliotheek Amsterdam en XXuitgevers.

Met dank aan: Stichting Leslezen, Het Carmiggeltfonds , Amsterdam FM, de uitgeverijen: Thomas Rap, Cossee, Aspekt, Nijgh & Van Ditmar, In de Knipscheer en Nieuw Amsterdam.

//////////////////////////////// einde persbericht ////////////////////////////////

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht