Ingezonden persbericht


Programma MuziekPodium Zeeland

Zaterdag 9 februari, 20.00 uur

Zeeuwse Concertzaal / Verwerijstraat 14, Middelburg

Entree: 15/12 euro

Augsburger Streichquartett met Martijn van den Hoek (piano)

Pianokwintetten van Mozart en Dvorák

(Klassiek)

Pianist Van den Hoek en de Augsburgers verenigden in 1987 voor het eerst hun krachten. Hij veroverde in dat jaar de Nederlandse Muziek Prijs (het jaar ervoor had hij de eerste prijs op het Liszt Concours al in zijn zak gestoken). Ook later werkten het Augsburger Streichquartett en de pianist samen. In 1999 zetten zij bijvoorbeeld Mozarts pianokwintetten KV 413 t/m 415 op cd. Twee van die kwintetten - die eigenlijk kamermuziekversies van de onder die KV-nummers bekende pianoconcerten zijn - worden ook in dit programma gespeeld, samen met Dvoráks folkloristisch getinte Pianokwintet opus 81.

Programma:

Mozart - Pianoconcert nr. 11 in F, KV 413 (bew. voor strijkkwartet)

Mozart - Pianoconcert nr. 13 in C, KV 415 (bew. voor strijkkwartet)

Dvorák - Pianokwintet in A, Op. 81

Bezetting: Martijn van den Hoek - piano; Ludwig Hornung - viool; Harald Christian - viool; Ludwig Schmallhofer - altviool; Luc Aeschlimann - cello

Woensdag 13 februari, 21.30 uur

Schuttershof / Schuttershofstraat 1, Middelburg

Entree: 12/10 euro

Michael Moore Quintet

Met o.a. Eric Vloeimans (trompet) en Marc van Roon (piano)

(Jazz/Impro)

Zet rietblazer Michael Moore en trompettist Eric Vloeimans naast elkaar en er gebeurt iets onbeschrijflijks. De subtiele, lyrische toon van Moore tegenover de energieke, maar doelgerichte flow van Vloeimans' trompetstoten. Het Michael Moore Quintet is een bijzonder buitenbeentje in de Nederlandse jazzscène. Met legendarische jazzformaties als Available Jelly en Clusone Trio al in zijn achterzak, is Michael Moore één van de belangrijkste, Nederlandse improvisatoren. Voor zijn kwintet gooit Michael Moore het over een andere boeg en componeert hij filmische jazzimpressies waarin improvisatie en klankschilderingen vloeiend samengaan. Muziek waar je je helemaal in kunt verliezen. Zoals op Moore's veelgeprezen, laatste cd 'Osiris'. Jazz die continu van klankkleur verschiet, en met volop ruimte voor solo's. Moore en Vloeimans worden op hun hielen gezeten door een ritme-sectie van allure, bestaande uit pianist Marc van Roon, bassist Paul Berner en drummer Owen Hart jr.