Gemeente Bodegraven

Multiculturele dag in het Evertshuis

multicultureledag.JPG
Zaterdag 9 februari 2008 wordt in het Evertshuis in Bodegraven een gratis toegankelijke multiculturele dag georganiseerd. Tijdens deze dag maken verschillende culturen en nationaliteiten met elkaar kennis door middel van muziek, kunst, eten en sport. Bodegraven is een dorp dat 46 verschillende nationaliteiten kent en nog meer culturen. Doel van de multiculturele dag is om deze nationaliteiten en culturen bij elkaar te brengen.
De dag start om 10.30 uur met een optreden van de brassband Capelle Brass Explosion op het Raadhuisplein. De band gaat al spelend op weg naar het Evertshuis. Na aankomst wordt de multiculturele dag om 11.00 uur officieel geopend door wethouder Nel de Wilde en de directeur van Bibliotheek De Groene Venen, Gillian de Koning.

Bezoekers kunnen tot 16.00 uur op allerlei manieren kennis maken met verschillende culturen. Er vinden optredens plaats met Marokkaanse muziek en dans, Hindoestaanse dans, Griekse muziek, Nederlandse volksdans en muziek en veel meer. Ook is er een modeshow en een demonstratie Tai Kwando en Tai Chi. De culturele markt wordt afgesloten met een optreden van Shantykoor `Bravour'. Naast deze optredens is er een markt waar allerlei maatschappelijke organisaties zich presenteren. U kunt hapjes uit verschillende culturen proeven, hennaschilderingen laten maken, haar laten vlechten en spelletjes spelen.

De historische kring Bodegraven geeft elk uur in het leescafé van de bibliotheek een presentatie.

Om 19.00 uur begint in de foyer van het Evertshuis een literair diner met Ebru Umar die schrijft over emancipatie, politiek en integratie. Voor dit diner moet u reserveren. De kosten zijn EUR 35,00 exclusief drankjes. Aanmelden kan in de verschillende vestigingen van Bibliotheek De Groene Venen of via e-mail:
rkroondijk@bibliotheekdegroenevenen.nl.

De markt is een initiatief van de gemeente en is tot stand gekomen door vertegenwoordigers van allerlei maatschappelijke organisaties, geïnteresseerde inwoners en een samenwerkingsverband tussen Cultureel Centrum het Evertshuis (voorzitter) en Bibliotheek De Groene Venen. In aansluiting op de multiculturele dag is er in de zes vestigingen van Bibliotheek De Groene Venen een Multiculturele Tiendaagse, waarbij allerlei activiteiten georganiseerd worden. De Multiculturele Tiendaagse duurt tot 20 februari 2008 en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zuid-Holland in het kader van Actieplan Cultuurbereik.

Voor het uitgebreide programma van de multiculturele markt en van de activiteiten van Bibliotheek De Groene Venen kunt u terecht op de websites: www.bibliotheekdegroenevenen.nl en www.evertshuis.nl.