Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Tennisicoon John McEnroe held in nieuwe loterijcampagne

HET VERNIEUWDE DAYZERS, VOOR WIE SPEELT OM TE WINNEN

DEN HAAG, 8 februari 2008 - Dayzers lanceert op 9 februari een vernieuwde loterij voor mensen die willen winnen. Het vernieuwde Dayzers - onderdeel van de Nederlandse Staatsloterij - biedt een gemiddelde winkans van 1 op 2. Een lot kost 3,50 euro en er vindt wekelijks een trekking plaats. De loten zijn verkrijgbaar op meer dan 3000 verkoopadressen, waarmee Dayzers ook nog eens de meest laagdrempelige loterij van Nederland is. Het vernieuwde Dayzers wordt geïntroduceerd met een opvallende campagne met niemand minder dan tennisicoon John McEnroe in de hoofdrol. Want als er iemand is die niet van verliezen houdt, dan is het McEnroe wel.

In de campagne met McEnroe in de hoofdrol staat winnen centraal. De beroemde én beruchte tennisser - zijn scheldpartijen op scheidsrechters, tegenstanders en publiek zijn legendarisch - is in de commercial de rust zelve. Immers, wie meedoet aan Dayzers weet dat hij vrijwel altijd in de prijzen valt. Daarom heeft Dayzers als introductiestunt een speciale actie waarbij nieuwe spelers pas voor hun lot betalen als ze in de prijzen vallen.

Wekelijks is er een trekking, waarvan de uitslag op maandag te vinden is in Metro, op de Dayzers-website en op Teletekst. In totaal worden ruim 175.000 prijzen uitgereikt, variërend van 3,50 euro tot vijf prijzen van 10.000 euro, een prijs van 25.000 euro en een hoofdprijs van 100.000 euro. Loten zijn te koop in ruim 3000 winkels, waaronder Albert Heijn, Primera, Bruna, AKO, Postkantoren en tabaksspeciaalzaken.

Manager Marketing & Sales van de Staatsloterij, Joris van Dijk: "Niet alleen is de campagne met John McEnroe zeer opvallend, zeker in de rol die hij in onze commercial speelt, maar ook het karakter van de loterij zal veel Nederlanders aanspreken. De hoge winkans, de lage lotprijs én de makkelijke verkrijgbaarheid maken het aantrekkelijk en gemakkelijk om mee te spelen."

Naast het laagdrempelige karakter van de loterij én de hoge winkans, kunnen deelnemers zelf hun lotnummer kiezen. Op elk lot staat een drieletterige combinatie die de speler kan aanvullen met een eigen cijfercode van vier cijfers die samen een datum vormen. Dus de eerste combinatie van twee cijfers loopt van 1 tot en met 31, de tweede combinatie van twee cijfers van 1 tot en met 12. Deelnemers kunnen losse loten kopen in meer dan 3000 winkels, maar ze kunnen ook automatisch meedoen via www.dayzers.nl.

Over Dayzers
Als je speelt om te winnen dan speel je met Dayzers. Want in Dayzers heb je elke week een gemiddelde winkans van 1 op 2. En als je een winnend lot bezit dan win je minimaal je inleg van E 3,50 terug. Daarnaast maak je elke week kans op de gegarandeerde Hoofdprijs van E 100.000,- , een prijs van E 25.000,-, 5 prijzen van E 10.000,- of een van de vele andere prijzen. De uitslag van de trekking van Dayzers wordt elke maandag in Metro bekend gemaakt. Je kunt de winnende lotnummers ook controleren op pagina 550 van NOS Teletekst. Ook kun je bellen voor de uitslag naar 0900-3004950 (E 0,35 p.m.) of kijk op www.dayzers.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (