Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

winterconcerten Rumoroso en Passie in Buren

Buren, januari 2008

In de donkere wintermaanden kunnen liefhebbers van klassieke muziek luisteren naar uitvoeringen door gedreven musici. Stichting Muziek in Buren organiseert twee concerten bij kaarslicht. Zij vinden plaats in de monumentale St Lambertuskerk in de historische stad Buren.

Op zaterdag 9 februari speelt Quartetto Rumoroso werken van Pleyel, Mozart en Haydn. Deze heren hebben het strijkkwartet tot een van de meest populaire vormen van kamermuziek uit de 18e eeuw gemaakt. De muziek is toegankelijk en onderhoudend. Met een opleiding als barokmusicus spelen de kwartetleden de stukken in de stijl zoals die in de 18e eeuw gebruikelijk was. Het concert begint om 20 uur.

En op zaterdag 8 maart is in Buren opnieuw de Matthaus Passie te beluisteren van Johann Sebastian Bach. Het werk wordt uitgevoerd door het Koor en Orkest van het Conservatorium van Amsterdam; zij staan onder de bezielende leiding van Jos Vermunt. Solisten zijn Pierre Mak als Christus en Jan Willem Schaafsma als Evangelist. Het concert begint om 19 uur.

Kaarten zijn te reserveren via info@muziekinburen.nl. Daarnaast zijn kaarten verkrijgbaar bij Betuwe Cadeau, Peperstraat 9 in Buren. Voor de Matthaus Passion is de uiterste besteldatum 10 februari; daarna zijn de kaarten alleen verkrijgbaar bij Betuwe Cadeau. De kaarten liggen voor aanvang van een concert klaar bij de ingang. De toegangsprijs is voor 9 februari E 12,50 en voor 8 maart E 17,50. Voorafgaand aan een concert is koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.30 uur respectievelijk 18.15 uur. Overige informatie is te vinden via www.muziekinburen.nl.

---------