Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 6 februari 2008

Jurken Karin Bloemen tentoongesteld
Kostuumontwerper Jan Aarntzen opent expositie

In aanloop naar de nieuwe voorstelling Overgang van Karin Bloemen wordt zaterdag 9 februari 2008 de expositie La Bloemen geopend door kostuumontwerper Jan Aarntzen. Een selectie van de beroemde jurken van de theaterdiva is tot en met 26 april 2008 te bewonderen in kunstcentrum Zaanstad.

De jurken zijn ontworpen door ontwerper Jan Aarntzen (o.a. Musical Award beste ontwerper Rembrandt de Musical) die al vele jaren verantwoordelijk is voor de excentrieke kostuums en het decor van Karin Bloemen. Aarntzen heeft bij elke jurk een kunstwerk uit een bijpassende kunststroming geselecteerd. De tentoonstelling wordt tevens verrijkt met bijbehorende affiches en foto's van Erwin Olaf.

De nieuwe voorstelling van Karin Bloemen is van 20 februari t/m 19 juni te zien in verschillende theaters in Nederland. In de semi-autobiografische show Overgang staat zij voor het eerst in haar carrière alleen op het toneel. De kostuums en het toneelbeeld zijn wederom van de hand van Jan Aarntzen.

www.kunstcentrum.nl
www.labloemen.nl

De opening van expositie La Bloemen is 9 februari om 15.00 uur in kunstcentrum Zaanstad, Vincent van Goghweg 40 a|b, Zaandam.



Ingezonden persbericht